FOTODENÚNCIA Tala d'arbres al Puigsacalm

Moisès Company lamenta l’actuació a la Font Tornadissa, en terme municipal de Vidrà

Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà
Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà | Moisès Company
Redacció Osona.com
11 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 9:53h

Moisés Company, president de l’ Associació mediambiental Vall del Ges.Net - Ecologistes de Catalunya, ens envia aquestes fotos i un text sobre una tala d’arbres que ha tingut lloc a la Font Tornadissa, a Vidrà.

---------------
Tala barroera al Puigsacalm


Aquest estiu hem assistit a un altre cas que no ajuda gens que el país entengui que hi pot haver una gestió racional i econòmica del bosc sense malmetre el territori, i fins i tot col·laborant al seu correcte manteniment i conservació. N’és un exemple decebedor una tala de bosc, en principi, legal, que pretén eixamplar els prats de pastura en detriment d'un bosc de fageda, un bosc de gran valor a Catalunya i al Mediterrani en general.

 

Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà. Foto: Moisès Company

La tala d’arbres ha tingut lloc al carenar que baixa des del cim del Puigsacalm  fins a l’ indret conegut com a Font Tornadissa. El propietari de la finca té un permís per deu anys per efectuar tales que expira l'any que ve. Després de l'acció, que no era la tradicional d'aclarir el bosc per aprofitar-ne la fusta, sinó la de tala completa d'un sector per a l'extensió de les pastures, el paisatge, els senders i el sòl dels voltants de la Font Tornadissa han quedat molt malmesos per una acció com a mínim barroera.

S'han tallat alguns exemplars de faigs que eren emblemàtics per als excursionistes i habitants dels voltants. Alguns arribaven als 100 centímetres de diàmetre.

Esperem que les properes tallades es facin amb més sensibilitat, ja que es una zona emblemàtica, en una zona de protecció PEIN, que permet però, actes com aquest. Tot i que sigui de propietat privada, la gent hauria de preservar llocs com aquest. I els propietaris també.

Moisés Company

President de l'Associació mediambiental Vall del Ges.Net - Ecologistes de Catalunya
 

Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà. Foto: Moisès Company
 

Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà. Foto: Moisès Company

 

Tala d'arbres a la Font Tornadissa, a Vidrà. Foto: Moisès Company