L'esport i la inclusió de les persones discapacitades

Jordi Molas insta a la pràctica esportiva amb una bicicleta adaptada

Presentació de la bicicleta adaptada de Jordi Molas
Presentació de la bicicleta adaptada de Jordi Molas | I. Puig
Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:33h

Presentació de la handbike, a la plaça Major de Vic / Ignasi Puig.


El vigatà Jordi Molas ha demostrat un cop més, que no té cap limit. Fa vint-i-dos anys va quedar tetraplègic a causa d’una desafortunada lesió jugant a rugbi. El protagonista del documental “Els anys guanyats” ara es posa a prova amb una handbike (bicicleta adaptada), que assegura que li dóna l’oportunitat de compartir amb els seus amics "un nou espai com el de l’esport”.
 
"La pràctica de l'esport té un component psicològic i millora la funcionalitat física", explica Molas a Osona.com. "És una bona i fàcil via d'integració per a les persones discapacitades", afegeix.

La Fundació Puig-Porret i l’Ortopèdia Comas han contribuït en el finançament de la bicicleta, que costa uns 6.000 euros. Anna Maria Carbonell, presidenta de la Fundació, manifesta la seva satisfacció per “haver participat en un projecte tant il·lusionat que contribueix a posar de manifest el bon exemple que dóna en Jordi al conjunt de la societat”. Per la seva banda, Alfred Verdaguer, gerent de l’empresa vigatana Comas, confessa que per a ells és molt emocionant participar en aquest projecte: "Ens ha suposat un repte professional i, per això, hem posat tota la nostra experiència al servei d’en Jordi”.

L’acte de presentació es va fer aquest dijous a la plaça Major de Vic, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, que va recordar el compromís de l’equip de govern en la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment en “l’objectiu d’aconseguir una ciutat més accessible per a tothom”.

Tots els experts coincideixen a dir que els beneficis de la pràctica esportiva en les persones amb discapacitat van molt més enllà dels avantatges físics. La millora de l’autoestima, l’autosatisfacció per l’esforç realitzat, l’afany de superació i l’assoliment de resultats repercuteixen directament en l’estat anímic i emocional de l’individu.
Arxivat a