Desconvocada part de la vaga de Renfe d'avui, després del caos a l'AVE

CCOO i UGT tiren endarrere les mobilitzacions, mentre que CGT, el Sindicat Ferroviari i el de Circulació ja han fixat els serveis mínims i mantenen l'aturada

Agències
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 7:56h
Comissions Obreres i UGT, una part dels sindicats dels treballadors ferroviaris, han acordat suspendre les aturades parcials convocades per aquest divendres a Renfe i Adif "per evitar més molèsties als viatgers" després de l'incident registrat aquest dijous que va col·lapsar l'AVE a Catalunya. Es tracta, però, d'un acte simbòlic perquè la resta d'organitzacions sindicals, CGT, el Sindicat Ferroviari i el de Circulació, ja han fixat els serveis mínims -el sindicat dels maquinistes, Semaf, encara no ho ha fet-.

En qualsevol cas, els serveis mínims marcats pel ministeri espanyol de Foment són d'un 72% en els trens d'AVE de llarga distància, un 65% dels de Rodalies a les hores punta i un 50% la resta de la jornada. Els de mitjana distància ("regionals") preveu uns serveis mínims d'entre el 62% i el 65%.

Amb la vaga, els treballadors demanen un pla de reposició de personal per l'envelliment de la plantilla i protesten per la paralització de la negociació del conveni i de la privatització de la divisió de Mercaderies.

Segons CCOO i UGT, la decisió no suposa desconvocar la resta del calendari d'actes de vaga previstos, sinó només els d'avui. La resta de mobilitzacions es preveuen pels propers divendres, 16 i 23 d'octubre.