ERC i Vic per a Tots forçaran un ple extraordinari per debatre el cas Dilart

Les presumptes irregularitats per la contractació de l’empresa participada pel marit de l’alcaldessa, Anna Erra, arriben al ple de Vic

Josep Arimany i Anna Erra, al ple d'aquest dimecres
Josep Arimany i Anna Erra, al ple d'aquest dimecres | Albert Alemany
Pere Pratdesaba
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:04h

Anna Erra i Josep Arimany. Foto: Albert Alemany


ERC i Vic per a Tots van anunciar aquest dimecres, en l’apartat de preguntes del ple municipal de Vic, que demanaran un ple extraordinari on es tracti el cas dels serveis contractats per l’Ajuntament a Dilart, l’empresa amb participació del marit de l’alcaldessa, Anna Erra (CiU). Ho faran tan bon punt tinguin tota la informació sol·licitada (encara no disposen dels originals de les factures). El ple està garantit, ja que es necessita un mínim d’un quart dels regidors del consistori, i les dues formacions en sumen sis dels 21.

Erra va contestar que l’equip de govern estarà “encantat”  de poder respondre en aquest ple, i “demostrar la innocència de qui el presideix”. L’alcaldessa va assegurar que no s’amaga cap tipus d’informació de les contractacions i va qualificar el cas com “un problema tècnic i polític”. A una pregunta de Josep Anglada (PLVI), Erra va respondre que no tenia pensat dimitir “de moment”.

La setmana passada, ERC, Capgirem Vic i Vic per a Tots van rebre de mans de la pròpia alcaldessa l’informe sobre l'empresa de senyalització Dilart, vinculada al seu cònjuge, i que durant els vuit darrers anys ha rebut encàrrecs per efectuar serveis en diversos organismes i patronats autònoms i en algunes regidories. L’informe reconeix la prohibició de contractar de l’Ajuntament amb Dilart, tot i que al·lega que tècnicament era complicat detectar-ho i no es disposava de tota la documentació necessària. Entre altres raons, perquè l’interventor només pot controlar directament les factures de l’Ajuntament i els organismes autònoms municipals, i els serveis encarregats eren de quanties inferiors a les que obliguen a l'obertura d'un concurs o a la sol·licitud de diversos pressupostos.

 

Arnau Martí, de Vic per a Tots.

També s’apunta que l’actual alcaldessa, que era regidora d'Ensenyament, no va participar en els òrgans de govern que van gestionar els serveis, tot i que també matisa que la prohibició “afecta tot el sector públic”.  La suma del total dels serveis puja uns 75.000 euros, segons el llistat que s’adjunta a l’informe.

A les preguntes del ple, Capgirem Vic va demanar informació sobre algunes contractacions, que haurien pogut tenir alguna relació amb la regidoria d’Ensenyament. Des de l’equip de govern es van donar les dades d’un parell de serveis, que no van tenir cap relació amb l’antiga regidoria d’Erra, però es van guardar les informacions d’uns altres dos, els quals es contestaran a través d'una instància (Capgirem també ho havia sol·licitat per aquesta via).

El cas va encetar-se en un ple municipal de l'anterior legislatura, a partir d'una pregunta del regidor Iban Lapeira (SI), ara absent del consistori perquè no va sortir reelegit en els darrers comicis. Des de llavors, es va procedir a no continuar amb la pràctica perquè l’Ajuntament es va adonar de la incompatibilitat, segons va explicar el regidor Titi Roca (CiU) al ple.

També, des d’aquesta data, tots els membres de l’antic equip de govern, entre els quals hi havia els dos regidors d’ERC (Joan López i Joan Ballana), són coneixedors d'aquesta irregularitat, va assegurar Roca. “Si s’hagués tingut constància de la incompatibilitat, no s’hagués fet mai la contractació de Dilart”, va reblar Josep R. Soldevila, regidor de Reagrupament, també a l’equip de govern.
 

Joan Ballana, en una intervenció del ple. Foto: Albert Alemany

Arxivat a