Vilatorta Teatre situa Adam i Eva a l'any 2413

La companyia osonenca estrena obra, dirigida per Lluís Badosa

Una escena de l'obra
Una escena de l'obra | J. Parera
Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:11h

Una escena d'«Allò que tal vegada s’esdevindrà» de Vilatorta Teatre Foto: Joan Parera


El grup Vilatorta Teatre va presentar aquest cap de setmana a Sant Julià de Vilatorta la seva nova obra “Allò que tal vegada s’esdevindrà”, dirigida per Lluís Badosa. L’obra va ser escrita per Joan Oliver el 1930, però no es va estrenar fins a finals dels 70, sota el títol “Alló que tal vegada s’esdevingué”. Un títol que la companyia osonenca  s’ha pres la llicència de canviar-lo per “s’esdevindrà” per situar-la al futur, concretament al 2413.

Aquesta és una gran obra del teatre català on l’autor reescriu, amb una gran càrrega d’ironia, humor i amb la riquesa del llenguatge d’un poeta, la història d’Adam i Eva. Oliver fa un recorregut pel Gènesi bíblic per qüestionar el que durant mil·lennis ha estat considerat intocable i on el paradís és posat a escena amb un Caïm com a principal protagonista, enfrontant-se al món i als poders dominants. Un cant, en clau d’humor, a la llibertat de pensament i a favor de la humanitat.

En aquesta producció Vilatorta Teatre incorpora nous actors i actrius, apostant
una vegada més pel talent de la comarca. La representació es va dur a terme en dues sessions, dissabte i diumenge, al Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta.