Calldetenes també es prepara per acollir població refugiada

El ple també aprova una moció de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, amb motiu de la seva imputació pel 9-N

Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:06h

Una família descansa després del viatge des de Presevo, a la frontera amb Macedònia. Foto: Sergi Cámara


L’Ajuntament de Calldetenes va celebrar aquest dimarts, 6 d’octubre, una sessió ordinària del ple municipal, amb diversos punts de tràmit i la votació de dues mocions. Un dels punts a destacar va ser l’aprovació de la moció de suport a l'acollida de població refugiada, víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. La iniciativa, subscrita per les entitats municipalistes, manifesta la seva preocupació per la crisi humanitària arran de la guerra a Síria i d’altres conflictes internacionals.

A partir d’aquesta moció, aprovada per unanimitat per tots els grups municipals, es començarà a treballar per tal que no només sigui una declaració d’intencions, tal com va remarcar ERC Calldetenes. Els acords de la moció a destacar són l'elaboració/revisió dels plans d’acollida municipals i comarcals per a incorporar-hi l’asil, la definició del suport (serveis i infraestructures) que pot oferir Calldetenes per acollir persones, i la sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària. Tal com va explicar l’alcalde, Marc Verdaguer (CiU), des del Consell Comarcal d’Osona es coordinaran totes les informacions dels municipis per tal de centralitzar les dades i desplegar un pla d’acollida.

D’altra banda, i com a afer sobrevingut, es va incorporar a l’ordre del dia la moció de suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9-N. La proposta també es va aprovar per unanimitat i sense debat.