Vic estudia mesures per reduir l'elevat nombre d'atropellaments

Radars, més visibilitat i passos de vianants asimètrics, algunes de les accions preventives | Des de l’Ajuntament, però, es fa una crida a vianants i a conductors a prendre precaucions

Una parella creua un pas de vianants del carrer Verdaguer, el passat dijous al matí
Una parella creua un pas de vianants del carrer Verdaguer, el passat dijous al matí | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:40h

Una parella creua un pas de vianants del carrer Verdaguer, el passat dijous al matí. Foto: Adrià Costa


L’elevat nombre d’atropellaments al nucli urbà de Vic, molts dels quals en passos de vianants i amb ferits, s’ha convertit en un greu problema. En el darrer any, entre setembre de 2014 i agost de 2015, hi van haver 39 atropellaments, cap d’ells mortal, segons informacions facilitades per la Guàrdia Urbana de Vic. Una xifra que, tot i ser elevada, s’ha reduït en relació al mateix període de l’any anterior, quan n’hi van haver 44 (un 11% menys).

El mateix conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en una recent visita a Vic, va fer esment de la problemàtica, que va qualificar com a un “repte” per a la ciutat i va advertir que calia prendre mesures per fer-hi front. Jané va reclamar també una major atenció per part del vianant i estar més atent en el moment de caminar. En aquest sentit, l’alcaldessa Anna Erra va afirmar que s’està estudiant el tema amb atenció per tal de reduir-lo i va afirmar que es tracta d’una prioritat de la regidoria.

A hores d’ara, l’Ajuntament ja ha pres algunes mesures per tal de reduir l'elevada sinistralitat, segons ha pogut saber Osona.com. En primer lloc, s’han abolit algunes places d’estacionament a tocar d'alguns passos de vianants, per tal de millorar la visibilitat. “És una actuació que s’ha comprovat que és eficient”, expliquen fonts municipals. A més, també s’ha optat per pintar alguns passos de vianants de manera asimètrica, per tal d’eixamplar l’espai de pas i obligar els vehicles a aturar-se abans. Entre d’altres pràctiques preventives, des de la Guàrdia Urbana es recorda que continuen establint-se controls habituals i periòdics de velocitat, amb radars.

Des de l’Ajuntament, però, s’apel·la també al civisme dels ciutadans, tant conductors com vianants, per tal de reduir el nombre d’atropellaments. “La ciutadania ha de prendre consciència del problema. Els vehicles han de circular amb precaució i a una velocitat raonable, i els vianants han de vigilar quan travessen els carrers, encara que sigui en un pas de vianants”, apunten les mateixes fonts municipals.
 

Últims atropellaments a Vic

Arxivat a