La panxa cervesera és un mite, segons un estudi

L'anàlisi s'inclina pels hàbits alimentaris incorrectes, el tabaquisme o components genètics

per Europa Press, 6 d'octubre de 2015 a les 07:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una cervesa, un bol complement per a les tapes.

La "panxa cervesera" és un mite. Així ho demostra un estudi realitzat per l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i del departament de Nutrició de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid. Una canya de 200 mil·lilitres només aporta 84 quilocalories, així que el consum d'una cervesa diària suposa un percentatge "molt petit" de la ingesta calòrica recomanada, que són unes 2.000 calories per a les dones i 2.500 per als homes.

Pel que fa a la massa corporal, l'estudi, liderat per la catedràtica Rosa M. Ortega, revela que les persones que beuen de forma habitual cervesa -i de manera moderada- tenen una composició corporal més adequada que els que no en beuen, especialment els homes. 


D'acord amb l'anàlisi, els causants de la "panxa cervesera" podrien ser uns altres, com els hàbits alimentaris incorrectes, un estil de vida sedentari, el tabaquisme i diversos components genètics.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Societat, cervesa, estudi
Participació