El Consell Comarcal dóna suport a Mas, Ortega i Rigau en la seva imputació pel 9-N

L’ens també aprova una moció per acollir població refugiada

Redacció Osona.com
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:22h

El ple del Consell Comarcal d'Osona, el passat dimecres. Foto: CCO


El Consell Comarcal d’Osona va celebrar aquest dimecres, 30 de setembre, una sessió ordinària, amb l’assistència de 32 dels 33 consellers comarcals. A la sessió, van tirar endavant per unanimitat dues mocions, una de suport a l’acollida de població refugiada, i una altra de suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9-N.

Les intervencions en aquest punt van coincidir en la politització del cas judicial. “La imputació és instrumentar la justícia per anar en contra de la política”, va dir el president Joan Roca (CiU). Àlex Garrido (ERC) va afegir que “queda clar que la divisió de poders no existeix per al govern central”. Eudald Rifà, per la seva banda, va dir que “la CUP sempre donarà suport a qualsevol consulta democràtica” però va matisar que “el Govern de la Generalitat també ha fet ús de la justícia”.

Al ple es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat, i es va ratificar la presa de possessió de la consellera de la CUP, Katia Regina Juncks, ja que per motius personals no va assistir al ple d’organització del 22 de juliol en què van prendre possessió del càrrec la resta de consellers.

La modificació de crèdits, les modificacions del Reglament de funcionament del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses i dels estatus del Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona, la recuperació per part dels treballadors i consellers amb assignació de tasques d’una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012, així com l’encomana de gestió del programa Enxaneta a Creacció i la declaració del conjunt parroquial de Santa Llúcia de Ciuret de Vidrà com a bé cultural d’interès local, es van aprovar per unanimitat i sense intervencions per part de cap grup polític.

 

Més informació del ple, al web municipal

Arxivat a