El Cap de Setmana Ibèric es dedica a l'alimentació

Activitats a les fortificacions de les Masies de Roda, el Brull i Folgueroles

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:01h
Activitats a Folgueroles
Activitats a Folgueroles | A. Costa

Cap de Setmana Ibèric de Folgueroles. Foto d'arxiu: Adrià Costa


Els jaciments ibèrics ausetans de la Ruta dels Ibers ho tenen tot a punt per celebrar un nou Cap de Setmana Ibèric, que enguany arriba a la 15 edició. El Casol de Puigcastellet de Folgueroles, la fortificació ibèrica del Montgròs al Brull i el jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter-Les Masies de Roda, han preparat un seguit d’activitats que enguany giren entorn a l’alimentació en l'època ibèrica, el tema triat pels 17 jaciments que s’integren dins la ruta, i que s'aglutinen sota el lema “Cuinar, menjar i beure L’alimentació fa 2000 anys”.

Els jaciments ibèrics de l’Ausetània es van establir al nostre territori ara fa més de 2.000 anys. Els habitants d’aquesta antiga tribu ibèrica hi van viure, treballar i lluitar. Si hi ha una especificitat dels jaciments ausetans és justament aquesta: unes imponents fortificacions que cal emmarcar en la protecció de la població en èpoques de conflicte.

Tastets, visites teatralitzades i tallers

Les propostes que s’ofereixen des dels diversos jaciments són variades, per a tots els
gustos i complementàries. A la fortificació ibèrica del Montgròs el dia gran serà
diumenge al matí, quan hi tindrà lloc una visita teatralitzada a la fortificació per esbrinar com era la vida del dia a dia al Montgròs, posant especial èmfasi en l’alimentació. La diada clourà amb el típic tast de cuina ibero-romana. Dissabte es realitzaran visites guiades al monument.

Al Casol de Puigcastellet les activitats se centren també en el diumenge 4 d’octubre, quan es farà la ja tradicional pujada al Casol, -amb escenificacions ibèriques durant i recorregut- i, on els visitants hi trobaran un mercat ibèric de productes alimentaris que podran tastar.

Al jaciment de l’Esquerda les activitats començaran dissabte, 3 d’octubre, a les 6 de la tarda, amb la visita comentada que, aquest any, explicarà els resultats de la darrera campanya d’excavacions. El diumenge al matí hi haurà diferents tallers i demostracions sobre productes que es consumien en època ibèrica, com cervesa i hidromel, el ja tradicional esmorzar del Cap de Setmana Ibèric, vistes comentades al jaciment a dos quarts de 12 del matí i un joc per aprendre què menjaven i què no podien menjar els ibers.
Arxivat a