Sant Pere de Torelló tanca una concorreguda festa major

La gimcana pagesa i l'obra de teatre "Brots", actes destacats del programa

La gimcana pagesa
La gimcana pagesa | Ajuntament
Redacció Osona.com
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:34h

Sant Pere de Torelló ha celebrat aquests dies, del 23 al 28 de setembre, la festa major. Entre els actes del programa, destacaven la festa jove, una gimcana pagesa i l’obra de teatre “Brots”, de la companyia de Toni Albà.
 
El divendres, just abans del pregó, es va fer la cercavila de pabordes infantils, en la que hi van participar 14 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, acompanyats del gegantó Peret. El pregó, enguany generacional, va ser molt emotiu i el van pronunciar: Xènia Vaqué (6 anys), Anna Paniagua (14 anys), Toni Gonzàlez (35 anys), Anna Serrat (69 anys) i Josep Surinyach (96 anys).

La gresca va continuar dissabte, amb la baixada de carretons infantil a la zona del Polvorí. La iniciativa va tenir un gran èxit de participació, amb un total de 16 carretons, set més que l’any passat. La gimcana pagesa, organitzada pel col·lectiu jove Els Socarrats, va comptar amb 17 grups. La prova, però, es va haver d’anular a mig fer a causa de la pluja. Per això, els premis se’ls van endur els més ben vestits: Les Rosses de la Vola, Les 30ipoc, Les Caumioneres i els Volta la Feixa. A causa del mal temps també es va haver d’ajornar el concert de Raggatunning, a la zona del xiringuito, un espai on es va concentrar la festa del jovent, i que va tornar a tenir una molt bona acollida. La zona d’atraccions instal·lada com sempre a la plaça Montmany també va estar molt concorreguda.

El diumenge va ser el dia de La Principal de la Bisbal, que va omplir el pavelló amb el concert i que després va oferir serenates i ball. A la sala gran del Centre de Serveis es va presentar una exposició de treballs realitzats pels usuaris del centre de dia de gent gran, que es van posar a la venda per poder recollir diners per a l’adquisició de materials per a la residència i el centre.

Dilluns, al parc Sant Jordi, la companyia de circ contemporani Circo LOS va oferir al més menuts el seu espectacle "Cabarè Paròdia". Es tracta d’una presentació en format cabaret, on els polifacètics artistes desenvolupen una successió de números de diferents tècniques circenses, amb una forta personalitat artística pròpia i llenguatge de clown. Al vespre, al pavelló esportiu es va poder gaudir de l’obra de teatre “Brots”, de la companyia de Toni Albà. Hi van actuar el mateix Albà, Fermí Fernandes, Xavier Macaya i Gerard Domènech. En aquest espectacle, la coincidència de tots els actors en un funeral l’acabarà convertint en un fart de riure. Com sempre, amb el preu hi va haver inclosa la botifarrada posterior.

Dimarts, encara dins del programa de la festa, hi va haver la tradicional caminada fins a la Milagrosa i una xocolatada i una sessió de bingo, organitzada per la Llar de Jubilats.
 

Programa d'actes de la festa major de Sant Pere de Torelló


------------------------------------
Galeries de fotos:

2015
- Festa major (Ajuntament de Sant Pere de Torelló)
- Trobada gegantera (Adrià Costa)

2014
- Activitats diverses (Griselda Castells)
- Actuació de l'Esbart Sant Genís (Adrià Ramírez)

2013
Trobada gegantera (Adrià Costa)

2012
- Activitats diverses (Griselda Castells)
Gegants i atraccions (Adrià Costa)

2011
Activitats diverses (Lluís Verdaguer)

2010
- Concert de La Nova Trinca (Lurdes López)
- Activitats diverses (Lluís Verdaguer)
- Baixada de carretons (Xevi Mas)

2009
- Activitats diverses (Griselda Castells)
Gegants i llevants de taula (Lluís Verdaguer)
- Suquerracul i baixada de carretons (Lluís Verdaguer)
- Concert de la Banda SPT (Lluís Verdaguer)
- Pregó i carretilles (Lluís Verdaguer)

2008
Activitats diverses (Aj. Sant Pere)
Activitats diverses (Lluís Verdaguer)
Baixada de carretons (Adrià Costa)
Pregó (Adrià Costa)

2006
Activitats diverses (Osona.com)