Torelló construirà una sala polivalent que costarà 1,35 milions d'euros

El ple aprova el projecte i les obres es podrien iniciar el mes de març | El consistori també es postula com a municipi acollidor de refugiats sirians que fugen de la guerra del seu país

Redacció Osona.com
29 de setembre del 2015
Actualitzat el 30 de setembre a les 10:30h

El ple municipal de Torelló, aquest dilluns. Foto: Ajuntament de Torelló


El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar, aquest dilluns, el projecte bàsic i d'execució per a la construcció de la sala polivalent a la zona esportiva municipal. Aquest és un dels grans projectes previstos al Pla de Barris de Torelló i vol donar cobertura a les necessitats de les entitats del municipi, mancades d’un gran espai públic.

L'acord no va ser unànime perquè la CUP en va discrepar, en considerar l’obra “faraònica i desmesurada”, alhora que posava en qüestió la idoneïtat d’un equipament “d’aquesta envergadura”. En canvi, Lluís Sabatés (ERC) va defensar el projecte perquè “és una necessitat per a totes les entitats de Torelló” i va demanar a l’equip de govern que fes el possible per agilitar els tràmits. El regidor d’Urbanisme, David Forcada (Fem Torelló), va mostrar-se satisfet per poder avançar un mes el calendari previst -ja que l’exposició pública finalitzava el mateix dia del ple- i es va comprometre a escurçar tant com es pugui els terminis, confiant que “abans del març puguin començar les obres”. Replicant a la CUP, va afegir que el fet que el projecte se sustenti amb moltes subvencions de les administracions, “és una garantia pel finançament”.

El punt aprovat contempla, a més de les obres, l’activitat que es desenvoluparà a l’espai, és a dir propostes esportives i de caire recreatiu i popular. El cost total del projecte puja 1.358.736,24 euros, xifra a la qual cal sumar-hi l’IVA.

En un altre punt de l’ordre del dia es va aprovar la modificació puntual de la revisió del Pla General, redactada pels Serveis tècnics Municipals, per a la regulació dels usos religiosos. L’octubre de 2014, el ple va acordar la suspensió de l’atorgament de les llicències d’edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d’instal·lació o ampliació d’activitats o usos, sempre que tinguin relació amb l’ús religiós o centres de culte de nova implantació, per tal d’estudiar amb deteniment l’ordenació de l’ús religiós al nucli urbà del municipi. El desembre de l’any passat es va fer l’aprovació inicial d’una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana. I ara s’han introduït els canvis necessaris per a la seva aprovació definitiva. Com van destacar ERC i la CUP, aquest tràmit facilitarà que les confessions religioses del municipi –com la musulmana- puguin tenir el seu local de culte.

El ple també va donar llum verd a la recuperació de la paga extraordinària que es va deixar de pagar el desembre de 2012 als empleats municipals.

Torelló, poble acollidor de refugiats

En el capítol de mocions, tots els grups van donar suport a una proposta per a l’adhesió de Torelló a la Xarxa de Municipis Acollidors (prèvia retirada per part del PSC d’una moció semblant). En base a aquesta moció i tal com ja va anunciar Osona.com, Torelló es compromet a participar activament en el treball per pal·liar la crisi dels refugiats que es dirigeixen a Europa buscant asil.

En el seu torn, Francesc Manrique (CUP) va subratllar el paper de Torelló “com a poble acollidor” i va demanar autocrítica per al drama dels refugiats. En el mateix sentit es van expressar Francesc Rivera (PSC) i Jordi Casals (ERC), que va destacar que Torelló “ha estat sempre un poble solidari i implicat”, referint-se especialment a la feina feta arran de la guerra dels Balcans. Finalment, la regidora de Benestar Social, Carme Francolí (CiU), va esmentar el treball de diverses entitats del municipi i del mateix Ajuntament i va recordar l’experiència del treball de Torelló per Bòsnia. Per això, la regidora es va comprometre, en nom de l’Ajuntament, a aportar “tota l’ajuda que puguem, en funció dels nostres mitjans, sense abandonar cap dels altres projectes que tenim en marxa”.

La segona moció, que demanava la dignificació de la víctima del franquisme desenterrada al Mas El Puig, es va retirar a instàncies de la CUP i va ser posposada per al proper ple, quan els grups l’hagin pogut debatre i consensuar.

En el torn de precs i preguntes, l’alcalde accidental, Manel Romans (CiU), va assegurar que en el tema del bus exprés i de les queixes per la pèrdua de viatges directes a Barcelona des de Manlleu, Torelló i Sant Pere, l’Ajuntament estarà al costat del de Manlleu en les reunions i gestions que es portin a terme amb l’empresa i amb la Generalitat.

Finalment, el regidor d’Ensenyament, Marc Fontserè (Fem Torelló), va explicar les gestions que s’estan fent per tal de donar sortida a la previsible demanda de places de secundària per al curs 2016-2017 i que comportaria –segons les alternatives que avalua el Departament- la conversió del Marta Mata en institut-escola o la posada en marxa d’un nou institut.
Arxivat a