El Casal Boira Baixa de Manlleu es desmarca de la Festa del Porc i la Cervesa

L’entitat no comparteix la nova orientació econòmica de la fira

Redacció Osona.com
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:07h

Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, l'any passat. Foto: Joan Parera


El Casal Popular Boira Baixa de Manlleu s’ha desmarcat de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, que se celebra aquest cap de setmana a la ciutat, amb un format renovat (passa a dir-se Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica). L’entitat, tal com ha explicat en un comunicat al seu bloc, no veu de bon gran el “canvi d’orientació de la festa, enfocant-la única i exclusivament a la vessant econòmica de promoció del comerç i empreses i allunyant-la del model de festes populars”, que des del Casal sempre s’ha defensat.

El Casal creu “imprescindible” potenciar el comerç de proximitat i ecològic davant de les grans superfícies per garantir la dinamització econòmica, però no veu “incompatible” aquest fet amb la participació d’entitats a la fira. “Aquest any no s’han tancat les portes directament a les entitats com es va fer el 2013, però se’ls ha exigit el mateix preu que qualsevol empresa per poder posar una parada a la plaça Fra Bernadí, sense tenir en compte una cosa tan bàsica com que les entitats no tenen ànim de lucre ni les mateixes capacitats econòmiques que les empreses i que són baules imprescindibles per la vida social col·lectiva del poble”, diuen des de l’entitat.

Per totes aquestes raons, aquest any no hi haurà la parada del Casal Popular Boira Baixa a la plaça. L’entitat, però, ha organitzat una alternativa Festa del verro i la birra, amb diverses activitats.
 

Programa d’actes de la Festa del verro i la birra

Recull de galeries de fotos de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu

 

La matança del porc, un dels atractius de la festa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a