Uns dos-cents empresaris osonencs es posicionen a favor de la independència

LLISTAT El manifest té adherits empresaris tan importants com Joan Font, Joaquim Carandell i Josep Pujadas, entre d'altres | El document insta a votar Junts pel Sí o la CUP

Redacció Osona.com
24 de setembre del 2015
Actualitzat el 25 de setembre a les 10:25h
Un grup d’empresaris osonencs, a tres dies de les eleccions del 27-S, ha signat un manifest a favor de la independència i ha fet públic el seu suport a les dues úniques candidatures obertament favorables al procés sobiranista, o sigui, Junts pel Sí i la CUP. En total, s’han apuntat a la iniciativa dues associacions i 176 empresaris, entre els quals hi ha noms tan destacats com Joan Font, de Bon Preu; Joaquim Carandell, fundador de Fundació Dúctil Benito; i Josep Pujadas, president de la Delegació d'Osona a la Cambra de Comerç. Les dues associacions són AICO (Associació d’Instal·ladors de la Comarca d’Osona), amb dues-centes empreses associades, i AEFI (Associació d’Estudis i Formació d’Instal·ladors).

Els empresaris s’han adherit a un manifest que han signat un col·lectiu d’advocats osonencs, tot i que hi han afegit alguns matisos de caire econòmic. Així, segons el document, “la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent és indiscutible i ens cal, de forma urgent, un govern propi amb capacitat per gestionar els nostres impostos i implementar polítiques que afavoreixin” aspectes com la competitivitat o la creació d’ocupació. Els empresaris consideren que la independència de Catalunya comportaria “el creixement econòmic, la reducció de l’atur i l’assoliment d’una societat més equitativa i democràticament més avançada”.
 

Llistat d'empresaris adherits (PDF)

--------------------
MANIFEST DELS EMPRESARIS D’OSONA A FAVOR DE LA INDEPENDÈNCIA


Els empresaris sotasignats, davant les eleccions del 27 de setembre, ens adherim al manifest dels advocats d’Osona i de tota la resta de col·lectius que s’han expressat a favor de la independència. A tots aquests posicionaments afegim el següent:

La viabilitat econòmica d’una Catalunya independent és indiscutible i ens cal, de forma urgent, un govern propi amb capacitat per gestionar els nostres impostos i implementar polítiques que afavoreixin:

- La competitivitat de les empreses catalanes

- La creació d’ocupació

- Les infraestructures al servei de les persones i l’economia catalana

- Les exportacions i l’enfortiment de les relacions comercials

La consecució d’aquest autogovern que defensi les necessitats de les empreses i les persones del nostre país comportarà el creixement econòmic, la reducció de l’atur i l’assoliment d’una societat més equitativa i democràticament més avançada.

Davant d’aquesta oportunitat única, nosaltres, els empresaris, votarem Junts pel Sí o bé la CUP perquè són les úniques opcions que garanteixin l’assoliment d’aquest objectiu.

 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S