Sant Pere de Torelló també acollirà refugiats de guerra

L'Ajuntament s'afegeix a la iniciativa d'altres poblacions, com Vic, Torelló o Centelles

Redacció Osona.com
22 de setembre del 2015
Actualitzat el 23 de setembre a les 11:19h

El ple de l'Ajuntament de Torelló, aquest dilluns Foto: Ajuntament de Sant Pere de Torelló


El ple de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló es va adherir, aquest dilluns, a una moció que compromet el consistori amb l'acollida de refugiats, la majoria sirians, que fugen dels conflictes bèl·lics dels seus països, a través de la Mediterrània. La moció, que ha passat per diversos municipis i que promou l'ACM, delega la interlocució al Fons Català de Cooperació i aposta per coordinar estratègies dins del món municipal per fer front a la demanda que pugui arribar.

Sant Pere de Torelló s’afegeix així a altres poblacions de la comarca, que han assumit un compromís semblant, com Vic, Centelles o Torelló.

El ple també va aprovar la renúncia de l'alcalde, Jordi Fàbrega, a la retribució com a membre del consistori, ja que a finals de juliol va prendre possessió com a membre de la Diputació de Barcelona. La mesura s'aplica amb efectes retroactius des de l'1 de d'agost.

Com a tercer punt hi va haver l'aprovació del Pla 2015 de gestió forestal de l'Associació de Propietaris de la Serra de Bellmunt, que actualment integren 32 membres. Les millores per a la gestió de les finques es fan amb un ajut de la Diputació de Barcelona i la venda de fusta, els beneficis de la qual reverteixen directament a l’entitat  per continuar tenint cura de les explotacions.
 

Una família de refugiats sirians salta la valla d'Hongria. Foto: Sergi Cámara