La nova residència universitària de la UVic ja compta amb un 73% d'ocupació

Un 38% dels estudiants que hi viuen actualment són estrangers | L’equipament a’ha convertit en l’allotjament amb més capacitat d’Osona

Una estudiant esperant l'ascensor de la residència
Una estudiant esperant l'ascensor de la residència | Adrià Costa
Redacció Osona.com
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:33h

Una estudiant esperant l'ascensor de la residència. Foto: Adrià Costa


La nova residència universitària Ruvic, a l’inici d’aquest primer curs, ja té el 73,4% de les habitacions ocupades. En aquest marc positiu, aquest dilluns al migdia s’ha celebrat l’acte oficial d’inauguració, que ha presidit l’alcaldessa de Vic i presidenta del patronat de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra. L’han acompanyada el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el president de l’empresa Sagitari, promotora i gestora del projecte, Joan Barceló.

En el parlament inaugural, Montaña ha assegurat que el projecte “es un acord win win que fa que tots hi guanyem: d’una banda la Universitat i de l’altra la iniciativa privada que desplega uns serveis que la Universitat per si sola no pot oferir”.  Per la seva banda, Erra ha animat a altres empresaris a seguir els mateixos passos i ha qualificat la infraestructura “d’exemplar, que aportarà un gran valor afegit a la ciutat".

La Ruvic és un equipament privat, costejat totalment per l’empresa osonenca Sagitari, que dóna resposta a una de les necessitats de la Universitat i de la comarca: disposar d’un espai per als estudiants i també per a les persones que provenen d’altres ciutats o països i que participen en els actes que organitza el centre. Joan Barceló, que ha agraït  el suport de la Universitat i l'Ajuntament, ha afirmat que, “l’objectiu ha estat crear un espai  en què els joves s’hi trobin còmodes”.

Amb 242 habitacions –incloses cinc suites– i 380 places, la nova residència s’ha convertit en  l’allotjament amb més capacitat de la comarca d’Osona. Els 195 estudiants que ja han ocupat les 178 primeres habitacions provenen de Catalunya (30%), França (30%) i Illes Balears (10%). També hi ha estudiants de la resta de l’Estat espanyol (15%), Àsia (5%), Amèrica del Sud (2%) i Canadà (1%). Per bé que el públic principal de la nova residència seran els estudiants i professorat visitant, la Ruvic també estarà oberta al públic en general, ja que s’hi podrà reservar una habitació per a una estada curta a la ciutat, com ara un cap de setmana.

Els serveis de la residència

La residència, que té forma de L, està ubicada al carrer Miquel Llor número 18, a prop de la zona del Nadal i a pocs metres de la UVic. Les 242 habitacions estan repartides pels cinc pisos de l’edifici i compten amb cuina office, bany, un llit, un escriptori, telèfon propi i wifi. A més, la Ruvic ofereix una sèrie de serveis comuns, com ara wifi lliure a tot l’edifici, una aula d’informàtica, una biblioteca, una bugaderia autoservei, un establiment de la cadena Nostrum, màquines de vending, una sala de jocs, un gimnàs, una sala de televisió i una recepció que atén els clients en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), operativa les 24 hores del dia. Els residents disposen d’altres serveis opcionals, com ara fotocopiadora o neteja de l’habitació.

Els espais comuns es troben ubicats a la planta baixa de l’edifici, on hi ha la porta principal i un ampli vestíbul interior. Els cinc pisos superiors acullen les habitacions dobles, individuals i suites. Hi ha dos tipus d’habitacions individuals i dobles: l’estàndard i la superior, que l’únic que les diferencia és l’espai però els serveis són els mateixos.

El 16 de juny passat, l’empresa Sagitari i la UVic-UCC van signar un conveni de col·laboració pel qual el nou equipament passava a ser un centre vinculat a la Universitat. Gràcies a aquest conveni la Ruvic ofereix anualment places becades a estudiants de la UVic-UCC.
Arxivat a