El Mercat de Música Viva tanca amb bona acollida de públic i programadors

El certamen aconsegueix el rècord de músics de carrer, amb 165 inscripcions acceptades

Obeses, en ple concert a la plaça Major de Vic
Obeses, en ple concert a la plaça Major de Vic | Jose Manuel Gutiérrez
Redacció Osona.com
21 de setembre del 2015
Actualitzat el 23 de setembre a les 11:34h

La plaça Major de Vic, aquest dissabte al vespre. Foto: José M. Gutiérrez


El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ha tancat aquest diumenge, 20 de setembre, la seva 27a edició amb bona acollida de públic i programadors. Dissabte va mantenir-se el ple absolut a la plaça Major amb els concerts d’Obeses, Els Amics de les Arts i Nyandú, que va tancar amb gran poder de convocatòria.

Per altra banda, a l’Atlàntida, Ramon Mirabet i Bikimel van tenir una bona presència d'espectadors amb la presentació avançada del material que publicaran en les properes setmanes. Al mateix recinte, el trio gallec de jazz Sumrrá va despertar l’interès dels assistents i dels programadors. A les carpes, Egon Soda i Inspira van registrar molt bona afluència de públic amb la presentació dels respectius àlbums “Dadnos precipicios” i “Greta”. Els ’77 van provocar bones sensacions de la mateixa manera que ja ho han fet als escenaris europeus. Tal i com van fer Miguel Campello i XY divendres, Michelle Shocked va exhaurir les localitats al seu concert de dissabte a la Jazz Cava. Amb la presentació de “Terra Negra”, els prioratins La Soul Machine van garantir un bon final de festa a les carpes.

Enguany, s’ha assolit el rècord de participació de músics de carrer amb 165 inscripcions acceptades. Les actuacions de Wag&Jo i The Pinker Tones, adreçades al públic familiar, han tancat la programació oficial aquest diumenge migdia a la plaça de la Catedral.

 

Zambujo i el Taller de Músics, una barreja seductora. Foto: José M. Gutiérrez

Professionals acreditats

Les xifres de la present edició pel que fa referència a professionals acreditats parlen d’una bona salut del MMVV com a aparador i espai de negoci del sector musical: 711 professionals (182 dels quals són periodistes) de 405 entitats (92 mitjans de comunicació), provinents de Catalunya (468 acreditats; 65% del total), de la resta de l’Estat (167 acreditats; 23%) –presència d’11 comunitats autònomes- i 76 professionals (gairebé un 11%) arribats de 26 països d’Europa i Amèrica Llatina principalment, però també dels EUA, Canadà, Corea del Sud, Cap Verd o Marroc, per exemple.

Cal destacar un petit augment entre els programadors internacionals en bona part motivat per la celebració del EFWMF, que ha portat a la capital d’Osona directors de festivals i esdeveniments rellevants en l’àmbit de la música. A banda de seguir la programació, els professionals (programadors, promotors, agents i managers) han participat activament a les activitats professionals a la llotja, així com dels pitchings –format en que s’han presentat alguns projectes- i dels speed meetings, amb més de 1.000 reunions celebrades entre divendres i dissabte.
 

Programa detallat dels artistes i concerts del MMVV 2015

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005


Obeses, en ple apogeu musical a la plaça Major de Vic. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a