Llibertat provisional per a nou detinguts a l'operació contra el blanqueig de capital

El jutge els ha retirat el passaport i els ha prohibit sortir del país | Les detencions es van portar a terme a Madrid, al Moianès i a Osona

Pere Fontanals
20 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 12:48h

Escorcoll a Santa Maria d'Oló. Foto: ACN


El jutjat d'instrucció número 4 de Manresa ha deixat aquest diumenge a la tarda en llibertat provisional nou de les deu persones detingudes el passat divendres a Madrid, Santa Maria d'Oló (Moianès), Vic i Olost, en una operació contra el blanqueig de capitals portada a terme pels Mossos d'Esquadra. El presumpte cap de la trama viu a Santa Maria d'Oló però té diverses empreses a Osona. El grup criminal investigat hauria pogut moure 30 milions d'euros.

Els nou detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs contra l'hisenda pública, pertinença a organització criminal, estafa i falsedat. El jutge els ha retirat el passaport, els ha prohibit sortir del territori nacional i els ha obligat a comparèixer regurlament als jutjats. Tots ells han declarat durant aquest diumenge als jutjats de Manresa, després d'haver estat retinguts 48 hores.

Sis dels nou detinguts vivien a Santa Maria d'Oló, un és veí del Segrià i els altres dos d'Osona. El desè detingut, del qual no ha transcendit el seu estat judicial, és un advocat de Madrid.
Arxivat a