Els Amics de les Arts es deixen endur per l'atmosfera de la plaça Major de Vic

Obeses i Nyandú completen un dels concerts més multitudinaris del Mercat de Música Viva

La plaça Major de Vic, aquest dissabte al vespre
La plaça Major de Vic, aquest dissabte al vespre | Jose Manuel Gutiérrez
Enric Gil
20 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:56h

Obeses, Nyandú i Els Amics de les Arts van culminar aquest dissabte un dels concerts més esperats i multitudinaris del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) 2015. Com a caps de cartell, Els Amics de les Arts van ser protagonistes d'una de les actuacions amb més espectadors del Mercat. Un bullici va omplir de gom a gom la plaça Major i es va brindar al que ha estat un dels últims concerts de la gira de Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014), disc d'or amb més de 20.000 còpies venudes i guardonat per Enderrock i UFI, entre d'altres.

El grup va aprofitar l'històric escenari de la plaça de Vic, que pròpiament ja té un encant difícil de trobar, per connectar i rebre l'escalf d'un públic intergeneracional, en una atmosfera irrepetible. És cert que el repertori d'Els Amics de les Arts, que va combinar peces dels últims treballs amb cançons més conegudes, ja s'ha pogut sentir a la gira que els ha dut arreu dels Països Catalans, Andorra, i altres ciutats europees, però això no va restar força a un tipus de concert que, com el de Manel l'any passat, va tenir un encant especial.

Els Amics de les Arts, a més, van comptar amb l'acompanyament d'instruments de vent que havien dut anys enrere i que van donar una sonoritat més completa a una actuació a l'alçada de les expectatives.

Grups locals, a l'inici i al final

Abans d'Els Amics de les Arts, l'escenari de la plaça Major va obrir la tercera jornada del Música Viva amb el grup local Obeses, que va oferir una majoria de repertori de l'últim treball, Monstres i Princeses (Música Global, 2015), desplegant la seva peculiar barreja estilística. El grup va encertar en incloure un cor de deu components que van fer lluir -encara més- les cançons d'un directe efectiu i acolorit, marca de la casa.

Els concerts de plaça van acabar amb el grup de la Torre d'Oristà, Nyandú, que porta de gira el seu segon disc, Bum! (Música Global, 2015). Els seus tres membres, en Ferran, en Rubèn i en Roger, van protagonitzar un concert desimbolt i poderós i van saber connectar amb el públic, molts dels quals incondicionals, que no es van voler perdre el debut del seu grup a l'escenari gran del Música Viva.
 

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005

 

Obeses, en ple apogeu musical a la plaça Major de Vic. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a