El Mercat de Música Viva de Vic aixeca el teló amb Antonio Zambujo

Inspira, Bremen, Egon Soda i Soleá Morente, entre els artistes que estrenen nous treballs al certamen | Els Catarres, Obeses, Nyandú i Núria Graham, les propostes osonenques a la plaça

Esteve Plantada
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:33h
La plaça de Vic, plena de gom a gom, en un concert de l'any passat.
La plaça de Vic, plena de gom a gom, en un concert de l'any passat. | Albert Alemany

Tot a punt per a l’inici del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). La programació arrenca aquest dijous, 17 de setembre, amb el concert d’António Zambujo i l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, al Teatre l’Atlàntida. Prestigi i qualitat en una primera proposta que ens acosta la música de Zambujo, una de les veus fonamentals de l’escena portuguesa, renovador i estrella del neofado, que oferirà la seva vessant més crooner acompanyat d’una Big band, en un format especialment produït per a l’ocasió pel MMVV i el Taller de Músics.

D’altres presències destacades són les del cantautor basc Rafael Berrio, que interpretarà a Vic temes del seu tercer disc en solitari, Paradoja. També es podrà gaudir dels catalans XY i Cadena Tròfica. El grup de dance xinès Da Bang és una altra de les novetats, confirmades a última hora, com també els barcelonins The Saurs i el grup de hip-hop madrileny Ocer y Rade, que entren a la graella en substitució de Mourn i Arianna Puello, dos propostes que han suspès les seves actuacions per raons professionals.

Les propostes més populars i multitudinàries es tornaran a concentrar a la plaça Major. El divendres al vespre s'hi podran veure Els Catarres, Núria Graham i Blaumut. El dissabte, un altre cartell de qualitat: Obeses, Els Amiscs de les Arts i Nyandú.
 
Bremen, Inspira, Egon Soda i Soleá Morente, entre les estrenes del MMVV
 
En el capítol d’estrenes, Vic acull aquest 2015 les de Soleá Morente, amb nou disc sorgit de la seva col·laboració amb Los Evangelistas; Ramon Mirabet, que arriba amb el seu segon treball sota el braç; Egon Soda, que presenten Dadnos precipicios; en la mateixa línia d’americana, Bremen, amb Tornar d’Amèrica; Inspira, amb el seu nou llarg Greta; La Soul Machine debuta amb Terra Negra; i els joves Pistola i Cadena Tròfica també presenten material nou.

Enguany, el MMMV també aposta per una obertura de portes a l’exterior, i portarà artistes inèdits a l’Estat com el jamaicà Brushy One String –descobert per Luciano Blotta mentre rodava el documental sobre músics jamaicans Rise Up–, la capverdiana Elida Almeida –amb seu disc de debut Ora doci, Ora margos, on ressonen els sons de l'illa de Santiago–, i els italians JoyCut –que van de l'electrònica, ara més pop ara més  industrial, al post- rock instrumental–.

Itineraris i nous mapes musicals

En la seva vessant més professional, el MMVV segueix ampliant recursos i horitzons. Tal com explica l’organització, i “a fi de millorar l’experiència de programadors, professionals i públic general”, enguany el Mercat estrena els Itineraris, uns recorreguts eclèctics sota la bandera de diferents gèneres “amb què es convida a la descoberta, amb el mateix esperit que impulsa el propi Mercat”.
 
Els Itineraris permeten adquirir, per 15 euros anticipadament o 20 euros a taquilles, cinc entrades pels concerts suggerits sota els títols de Jazz&Soul (amb Carles Benavent Ensemble, Sai Trio, Sumrrá, Cadena Tròfica, Ramon Mirabet, La Soul Machine, XY), Worldmusic (amb Dom la Nena, Xabier Díaz, Moh! Kouyaté, Pungle Lions), Pop-rock (amb Anari, Egon Soda, Inspira, Bremen, 77), Accent Flamenc (amb Cants Oblidats, Canteca de Macao, Soleá Morente, Miguel Campello, Niño de Elche) i Cançó Folk (amb El Club del Río, Michelle Shocked & Lach, Bikimel, Isabel Vilardell & Isabelle Laudenbach, Rafael Berrio, Pistola). La sisena opció és l’Itinerari obert: cinc concerts a triar entre tota l’oferta de pagament per 20€ anticipada i 25€ a taquilla.
 

Restriccions de trànsit durant el Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005

 

Foto de família amb algun dels grups que tocaran al MMVV'15. Foto: E.Pl./ND

Arxivat a