Capgirem Vic inicia una campanya contra els «privilegis» de les acreditacions del MMVV

La formació repartirà entre les persones que ho demanin els seus vuit passis per als concerts de pagament del Mercat de Música Viva

per Redacció Osona.com , 16 de setembre de 2015 a les 12:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els quatre regidors de Capgirem Vic repartiran entre més de 100 persones les quatre acreditacions de “convidat oficial” que han rebut per assistir gratuïtament a tots els concerts de pagament del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que se celebra aquesta setmana a la ciutat, entre dijous i diumenge.


Amb aquesta acció, Capgirem Vic vol denunciar “l’ús indiscriminat que es fa d’aquest tipus d’acreditacions entre les elits culturals i polítiques de la ciutat”.  També aprofiten l’ocasió per “començar una campanya per eliminar aquest tipus de privilegis que tenen els càrrecs electes de l’Ajuntament i als quals no tenen accés els ciutadans als que representen en la institució”.

El grup municipal de Capgirem Vic va demanar en el ple municipal del 29 de juliol al regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, quins criteris es fan servir a l’hora d’atorgar aquest tipus de passis VIP i quants se n’entreguen sense pagar. En el ple no es va donar cap resposta concreta. La formació ha insistit en la següent reunió de la Comissió de Promoció de la Ciutat i en diverses ocasions directament a Dòniga, i no ha obtingut encara cap resposta, segons la versió dels seus regidors.


“Denunciem la falta de criteri absolut i la discriminació que representa el manteniment d’aquest tipus de privilegis per a regidors, amics i coneguts de l’equip de govern municipal. Des de Capgirem Vic reclamem l’eliminació d’aquests privilegis i que el pagament de les entrades que ara es regalen repercuteixi en una rebaixa del preu de les mateixes perquè quanta més gent millor pugui accedir a la cultura i a les fires de pagament que se celebren a la ciutat de Vic”, diu Capgirem en una nota.

”Des de Capgirem Vic entenem que la nostra tasca de fiscalització del que passa a la ciutat, també al MMVV, ha de ser sufragada amb els diners que com a grup municipal ja rebem de l’Ajuntament mensualment per la nostra representació al consistori”, afegeix.

La campanya es concretarà, de moment, en la “socialització” de les vuit acreditacions oficials que pertocaven als regidors de Capgirem Vic entre la població interessada a assistir als concerts de pagament del MMVV. Capgirem Vic tindrà un punt d’atenció dijous, de 6 de la tarda a 10 de la nit, davant de l’Atlàntida, on s’hi farà el concert inaugural del MMVV. Allà qui vulgui podrà apuntar-se al concert que vulgui i hi podrà assistir amb les acreditacions que pertocaven als regidors de la formació.
 

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005

 

Participació