CiU i independents governaran junts a la Mancomunitat La Plana

Lluís Verdaguer, actual president i alcalde de Taradell, continuarà dos anys al càrrec | Anna Magem, alcaldessa de Balenyà, el rellevarà el 2017

Anna Magem i Lluís Verdaguer seran els dos presidents en aquesta legislatura
Anna Magem i Lluís Verdaguer seran els dos presidents en aquesta legislatura | Mancomunitat La Plana
Redacció Osona.com
14 de setembre del 2015
Actualitzat el 15 de setembre a les 7:59h

CiU i els independents han arribat a un pacte de govern a la Mancomunitat La Plana per aquesta legislatura. D’aquesta manera, Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell i actual president, i Anna Magem, alcaldessa de Balenyà, es partiran la presidència, dos anys cadascun.

Així es va decidir en el ple de constitució dels òrgans de govern de la Mancomunitat La Plana, que es va fer el passat dijous a Malla. Allà hi van assistir els representants polítics dels dotze municipis que la conformen: Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau.

L’assemblea general és el màxim òrgan de govern i administració de la Mancomunitat La Plana i està integrada pels vocals representants dels Ajuntaments mancomunats elegits pels seus respectius plenaris. Pel que fa al color polític, després de les municipals, ha quedat en un empat tècnic, amb els mateixos representants de CiU i dels independents, la qual cosa ha obligat a pactar una sortida.

Els membres de l’assemblea general van acordar per unanimitat dividir la legislatura, sent Verdaguer president de la primera meitat i Magem, la vicepresidenta, i l’altra meitat del mandat, a l’inrevés, Magem serà la presidenta i Verdaguer el vicepresident.

A continuació es va procedir a la constitució de la Junta de Govern en què recau l'administració de la Mancomunitat, integrada pel president, la vicepresidenta i cinc vocals que són: Carles Baronet, de Folgueroles; Joan Bertran, de Santa Eulàlia de Riuprimer; Ramon Llorà, de Muntanyola; Xavier Rierola, de Seva; i Jordi Vilamala, de Tona.

Al finalitzar l’acte, els assistents van mostrar-se satisfets per l’acord al qual s’ha arribat i “encaren amb il·lusió la feina que podran dur a terme al llarg d’aquests propers quatre anys”, segons una nota de la Mancomunitat.
 

L'assemblea general de la Mancomunitat La Plana, el passat dijous a Malla. Foto: Mancomunitat La Plana