L'esquerra independentista adverteix a Vic que no permetrà «cap pas enrere de ningú»

VÍDEOS Unes dues-centes persones participen a la manifestació de la Diada, amb un alt contingut polític i connotacions electorals

La manifestació pels carrers de Vic
La manifestació pels carrers de Vic | José M. Gutiérrez
Pere Pratdesaba
10 de setembre del 2015
Actualitzat el 11 de setembre a les 8:47h

Manifestació de l'esquerra independentista d'Osona, a Vic. Foto: José M. Gutiérrez



Unes dues-centes persones han participat aquest dijous, vigília de l’Onze de Setembre, a la manifestació convocada a Vic per l’esquerra independentista d'Osona. Enguany, el lema era "Ruptura per la independència dels Països Catalans", i ha estat organitzada per Capgirem Vic, la CUP, Poble Lliure, Ateneu Popular la Buixarda, Casal Popular Boira Baixa, Endavant OSAN, SEPC i COS.

La manifestació, precedida per una gran estelada, ha sortit als volts de les 8 del vespre de la plaça del Carbó i ha recorregut tot el Passeig, fins arribar a la rambla Davallades, davant la plaça commemorativa a Bac de Roda, on s’han fet els parlaments. Els participants han cridat consignes com “Visca la Terra Lliure”, “Independència, socialisme i feminisme” o “Canya, canya, canya contra Espanya”, entre d’altres.

L’acte, amb un fort contingut electoral, ha comptat amb els parlaments de Nil Puigivila, candidat osonenc per la CUP-Crida Constituent, Montse Castañé (COS Osona), Queralt Arumí (Ateneu Popular la Buixarda de Vic) i Eduard Castells (Casal Popular Boira Baixa). Els discursos han refermat la lluita al carrer de l’esquerra independentista i la ruptura amb els estats espanyol i francès, com a única via per a l’alliberament nacional.

El més contundent ha estat l’exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic i candidat, Nil Puigivila, que ha vaticinat la llibertat del poble que ha estat “sotmès a les elits catalanes que ens han venut a Espanya i a la troika d’Europa”. Puigvila, ja en campanya, ha assegurat que la CUP-Crida Constituent és “l’única opció” que es presenta a les eleccions que pot assegurar que l’autodeterminació serà possible en “totes les seves expressions”. El candidat també ha advertit que no permetran “cap pas enrere de ningú” i que s’haurà de “desobeir” la legalitat vigent.
 

Manifestació de l'esquerra independentista d'Osona, a Vic Foto: José M. Gutiérrez

 

Manifestació de l'esquerra independentista d'Osona, a Vic Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a