Quin temps farà durant la Via Lliure de la Meridiana?

Es preveu un cel canviant, amb temperatures suaus, i un risc de pluja baix

Nació Digital
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:27h
Les previsions per aquesta Diada apunten a un temps inestable i canviant, amb el cel ennuvolat i risc de petits ruixats. El pas d’una pertorbació durant dijous 10 donarà lloc a precipitacions disperses a qualsevol punt de Catalunya, que al llarg de la tarda i nit s’aniran restringint a la zona litoral i prelitoral. En general seran entre febles i moderades, però és possible que siguin localment fortes al litoral central i sud. 

Tot i així, no s'espera la presència de grans xàfecs durant la Via Lliure a la Meridiana, tot i que la situació atmosfèrica encara no està ben definida i el risc de pluja és baix. Divendres 11 de setembre començarà força ennuvolat i amb algunes precipitacions febles i residuals a punts del litoral, que aniran minvant durant les primeres hores del matí fins a desaparèixer. A partir de llavors la nuvolositat serà variable, a estones abundant, i només es preveuen alguns ruixats locals de tarda al prelitoral.

La temperatura serà suau en general. Es preveuen mínimes d’entre 7 i 12 ºC al Pirineu, entre 9 i 14 ºC al Prepirineu, entre 11 i 16 ºC a la Depressió Central, entre 13 i 18 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. Els valors màxims estaran entre 17 i 22 ºC al Pirineu, entre 19 i 24 ºC al Prepirineu i entre 23 i 28 ºC a la resta, amb força sensació de xafogor a la costa.

Els models meteorològics indiquen més inestabilitat atmosfèrica de cara el cap de setmana, amb l’arribada d’una nova pertorbació a partir de dissabte a la tarda.
 

Previsió per divendres al matí. Foto: Meteocat

 

Previsió per divendres a la tarda. Foto: Meteocat