Convergència denuncia la segona inversió més baixa en deu anys al tren

El partit ha presentat una esmena de 30 milions d'euros als pressupostos de l'Estat per al desdoblament parcial | Al 2014 només es va executar un 35% del que estava previst

Marta Pascal, Jordi Xuclà, Carme Sayós i Jordi Munell, a Vic
Marta Pascal, Jordi Xuclà, Carme Sayós i Jordi Munell, a Vic | Enric Gil
Enric Gil
09 de setembre del 2015
Actualitzat el 11 de setembre a les 18:59h

La partida dels pressupostos de l'Estat pel 2016 que s'han d'aprovar la setmana que ve al Congrés dels Diputats reservaran uns 3 milions d'euros per al desdoblament parcial del tren de la línia R3 (L'Hospitalet-Puigcerdà), la segona inversió més baixa en els últims deu anys i que es dedicarà majoritàriament a estudis i al tram entre Parets i Mollet del Vallès. Ho han denunciat membres de Convergència de la demarcació de Barcelona i de Girona en una roda de premsa a l'estació de trens de Vic, en què també han recordat que al 2014 només es va executar un 35% del que estava pressupostat.

Per això, el diputat al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha avançat que "el grup de CDC ha presentat una esmena de 30 milions d'euros als pressupostos" per iniciar el desdoblament i ha criticat la "política miop" que considera que fa el Partit Popular. Xuclà, que ha recordat que l'exministre de Foment, Álvarez Cascos, també del PP, s'havia compromès a acabar l'obra al 2007, ha afirmat que la situació "dóna més arguments a la candidatura de Junts pel Sí i a favor de la independència de Catalunya".

La també diputada al Congrés i vigatana Carme Sayós ha titllat els pressupostos de "presa de pèl" i ha constatat que el PP "reserva la previsió d'inversió més gran pel 2017 i el 2018", cosa que haurà de pressupostar i decidir el nou govern de l'Estat sortit de les urnes.

La roda de premsa de CDC ha comptat també amb la presència de la candidata per CDC a la llista de Junts pel Sí per Barcelona, Marta Pascal, i l'alcalde de Ripoll i també candidat per Girona, Jordi Munell.
 

Un comboi entrant a l'estació de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a