Lladres... passeu, passeu!

El restaurant del santuari de Bellmunt es pren amb bon humor l’onada de robatoris

Pere Pratdesaba
08 de setembre del 2015
Actualitzat el 11 de setembre a les 14:30h
“Vacances fins al dia 8 de setembre. Si voleu entrar a robar, ens fareu un favor. No trobareu diners, però l’assegurança sempre ens dóna alguna cosa”.

Els visitants del santuari de Bellmunt han trobat durant aquests dies un cartell amb aquest advertiment, penjat a la porta del restaurant, que comparteix edifici amb el petit temple, situat al turó d’una muntanya a uns sis quilòmetres de  Sant Pere de Torelló. I és que l’encarregat de l’establiment, Jordi Cervera, s’ha pres amb bon humor l’onada de robatoris que els ha afectat en els darrers temps.

Els lladres ja han entrat al santuari en dues ocasions, quan el restaurant estava tancat per festa setmanal. La primera vegada, es van emportar els diners de les ofrenes dels fidels a l’església. El segon cop, van entrar al restaurant i van robar els diners de la caixa enregistradora, després de destrossar-la a cops i fins i tot cremar-la.

“Ja n’estava fart de tants robatoris, i vam decidir posar una mica d’humor al tema, a veure si els lladres es desdeien”, explica Cervera. “Si entren, no hi trobaran res, perquè ara ja no deixem diners i la caixa la deixem ben oberta”, afegeix.

De moment, sembla que la mesura dissuasòria ha funcionat Al menys durant aquestes vacances.