L'Igualada i el Granollers guanyen el 31è Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià

Més de 200 equips, de pre-mini a veterans, masculins i femenins, van disputar uns 500 partits durant aquest cap de setmana passat | Es va aconseguir recollir a prop de 1.500 quilos d'aliments solidaris

Partit entre el Joventut de Badalona i el Barça
Partit entre el Joventut de Badalona i el Barça | Torneig BBVA
Erik Marin
08 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:59h

Partit entre el FIATC Joventut i el Barça en el Torneig de BBVA a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Torneig BBVA
 

La 31a edició del Torneig de Bàsquet BBVA de Sant Julià de Vilatorta va finalitzar el passat diumenge, 6 de setembre. En total, es van disputar més de 500 partits durant el cap de setmana.

El campió de la final en la categoria sènior masculí va ser el CB Igualada, en el partit que va guanyar a l'Euro Probasket per un marcador de 59 a 46. Pel que fa al sènior femení, les guanyadores van ser les jugadores del CB Granollers, que van derrotar a l'ASFE Sant Fruitós.

El Trofeu Dídac Herrero, que coronava al guanyador de la categoria júnior preferent, va ser per a l'equip d'Hospitalet. El Trofeu Albert Tobal, de cadet preferent, se'l va emportar el Manresa.

També es va fer un campionat de triples, que el va guanyar Goar Artetxe, de l'equip Take, de Tolosa. A més, es van puntuar les millors esmaixades i el guanyador va ser Bones Emanuel, de l'equip Euro Probasket, una acadèmia internacional amb seu a Girona que va aportar dos equips al torneig.

Les principals novetats del torneig han estat, en primer lloc, la celebració del Dia del Bàsquet adaptat en cadira de rodes durant el dissabte, amb diferents partits i activitats dins i fora del pavelló de Sant Julià de Vilatorta. Seguidament, la retransmissió en directe per streaming de la major part de les activitats en aquest pavelló i finalment, la desena de partits que s'han disputat amb universitats americanes NCAA, que han aportat un bàsquet d'alt nivell amb entrada totalment de franc.

El Clínic d'entrenadors va ser impartit per l'entrenador Miguel Ángel Ortega, de l'equip femení de bàsquet Spar Citylift Giron. El tema de la xerrada va ser el bloqueig indirecte. També es va fer una taula rodona sobre la medicina i el bàsquet, que van exposar la doctora Silvia Treviño, Montse Cascalló, Laura Camps i el doctor Miquel Sans.

Cal afegir que gràcies a la campanya “Fes la teva cistella” es van aconseguir recaptar uns 1.500 quilos d'aliments, superant l'edició anterior. Aquesta campanya consistia en aportar un aliment a canvi d'una entrada per veure els partits amb equips ACB com el Barcelona Lassa – FIATC Joventut i ICL Manresa – MoraBanc Andorra. Qui no tingués cap aliment, havia de pagar un preu de cinc euros per entrar, que es destinava a la propera Marató de TV3.
 

Resultats oficials del torneig

Pàgina oficial del torneig

Revista oficial del torneig (PDF)

Galeria de fotos del partit entre la Universitat West Virginia i la selecció catalana