UCFR convoca una concentració per demanar que Vic aculli refugiats

La proposta té per lema “Benvinguts a Vic! Ciutat acollidora” i es farà aquest dimecres a la tarda, just abans del ple municipal, on es debatrà una moció sobre el tema

Una família descansa després del viatge des de Presevo, a la frontera amb Macedònia.
Una família descansa després del viatge des de Presevo, a la frontera amb Macedònia. | Sergi Cámara
Redacció Osona.com
08 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:48h

Una família descansa després del viatge des de Presevo, a la frontera amb Macedònia. Foto: Sergi Cámara


Continuen les accions a la comarca en el drama dels refugiats. Ara és Unitat contra el Racisme i el Feixisme (UCFR) d’Osona, plataforma unitària on participen diferents associacions, partits i sindicats, qui ha convocat per dimecres vinent, 9 de setembre, a dos quarts de 6 de la tarda, una concentració a la plaça Major de Vic per demanar que la ciutat aculli una part dels refugiats sirians i procedents de països en conflicte que estan picant a les portes de la Unió Europea. La proposta té per lema “Benvinguts a Vic! Ciutat acollidora”.

La concentració es farà mitja hora abans de l’inici del ple de l’Ajuntament on es debatrà una moció que també insta el govern municipal a prestar l’ajuda adequada per afrontar l’assistència i l’acollida d’una part dels refugiats. També que l’Ajuntament es coordini amb altres entitats supramunicipals, internacionals i ONG, i fer una crida a col·laborar amb l’ajuda humanitària a la població refugiada. Després de la concentració, des d’UCFR s’anima a tothom qui pugui a assistir al ple per donar suport a la moció.

 

Un grup de refugiats arriba amb autobús al poble austríac de Nickelsdorf, un cop ja han creuat la frontera d'Hongria amb Àustria.Foto: Sergi Cámara

 

Una moció que ha presentat el grup Vic per a Tots i que tot apunta que no tindrà massa oposició al ple, ja que l’equip de govern, format per CiU i ERC, ja va anunciar fa uns dies que havia iniciat les gestions per tal que la ciutat pogués acollir quatre o cinc famílies sirianes.

La decisió de l’Ajuntament de Vic de postular-se per acollir refugitats se suma a la de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà i Centelles, on es crearà una comissió liderada per Ara Junts per Centelles. Les mobilitzacions coincideixen amb el pla d’actuació que està preparant el Govern català, juntament amb les diputacions i els ajuntaments i en coordinació amb les entitats socials, per rebre un contingent de refugiats, un document que se centra especialment en aspectes sanitaris, educatius, jurídics i d'habitatge. Tot, però, a l'espera de conèixer el nombre concret de refugiats que rebrà Catalunya.
 

Una família de refugiats sirians salta la valla d'Hongria. Foto: Sergi Cámara

Arxivat a