Els alcaldes osonencs d'ERC i CDC fan costat a Raül Romeva

Junts pel Sí reuneix tots els representants municipals a favor del procés sobiranista

Alguns dels alcaldes osonencs, amb Raül Romeva
Alguns dels alcaldes osonencs, amb Raül Romeva | @carlesbanus
Redacció Osona.com
07 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:29h

Mapa de Catalunya format pels representants de la candidatura de Junts pel Sí del món local. Foto: ACN


Junts pel Sí va reunir aquest diumenge al matí representants locals de tots els municipis del país a favor del procés sobiranista en l’acte “El món municipal per a un país solidari”, que es va fer a Gallecs (Vallès Oriental). A la vetllada, a la qual van intervenir alcaldes provinents de les set vegueries de Catalunya, es va llegir un manifest.

Una àmplia delegació osonenca va participar a la iniciativa. Així, hi havia alcaldes d’ERC, com Àlex Garrido, Jordi Fàbrega, Josep M. Freixanet o Joan Carles Rodríguez, i de CDC, com Carles Banús, Rosa Vestit, Joan Roca i Lluís Verdaguer, entre d’altres.

El cap de la llista de la candidatura, Raül Romeva, va assegurar que “Catalunya ha estat històricament terra de fugida, de trànsit i d’acollida”. També va recordar la implicació dels municipis catalans fa 20 anys amb la guerra de Bòsnia i la “resposta global des de les diverses institucions catalanes”. “Catalunya va exclamar ‘no’ a la guerra”, va dir i va afegir que “això és el que explica la mentalitat de tot un país, que serà un referent de solidaritat al món”.

En la seva intervenció, Artur Mas, número 4 per Barcelona, va recordar que “d’Espanya han hagut de marxar moltes persones per raons polítiques”, com els presidents Tarradellas, Irla i Companys. En aquest sentit, va qualificar “d’intolerable” que algú afirmi que un moviment polític ciutadà democràtic és comparable “amb els que van causar l’horror i van acabar amb la vida d’un president”, en clara al·lusió a Felipe González.

“Nosaltres som independentistes catalans i federalistes europeus”, va subratllar per la seva banda Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona. Junqueras també va destacar que “els ajuntaments han estat la primera línia d’acollida quan altres institucions no han volgut o no han pogut fer-ho”.

L'acte va finalitzar amb la construcció d'un gran mapa de Catalunya que van formar els representats del món local que van ser-hi presents a l'acte i que es van dividir amb les vegueries de l'Alt Pirineu, Lleida, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central, Barcelona i Girona.
 

Més informació de l'acte, des de Nació Digital