Boi Ruiz inaugura la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital de la Santa Creu

El conseller de Salut diu que Vic té "unes capacitats d'adaptació que no es troben a altres llocs"

Boi Ruiz, entrant a la planta de l'hospital que s'ha inaugurat
Boi Ruiz, entrant a la planta de l'hospital que s'ha inaugurat | Adrià Costa
Enric Gil
05 de setembre del 2015
Actualitzat el 07 de setembre a les 11:44h

Boi Ruiz, ha inaugurat la nova planta de Cures Pal·liatives de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Foto: Adrià Costa
 

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest divendres la nova planta 1 de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Unes instal·lacions que han estat remodelades i que acullen la Unitat de Cures Pal·liatives del centre. Als parlaments, Ruiz ha destacat que, a nivell mèdic, "Vic té unes capacitats d'adaptar-se a les necessitats de la gent que no es troben a altres llocs".

Ruiz, que ha visitat les noves habitacions i ha parlat amb pacients ingressats, també ha agraït l'esforç que han fet els professionals per gestionar les retallades que, segons el conseller, han servit per "millorar una mica la retribució del personal i les llistes d'espera". "No ens ha plogut el manà i menys d'un cel que es diu Madrid", ha afegit.

Jordi Roca, Boi Ruiz, Anna Erra i Josep Arimany, arribant a l'Hospital de la Santa Creu. Foto: Adrià Costa


A Ruiz l'han acompanyat autoritats de Vic i de la comarca, entre els quals l'alcaldessa de la ciutat Anna Erra, que s'ha estrenat en un acte com a presidenta del Patronat de la Fundació Hospital de la Santa Creu. Erra s'ha mostrat satisfeta i ha agraït l'aportació econòmica que ha donat Osona contra el Càncer per fer possible les reformes.

La nova planta va entrar en funcionament fa un mes i s’ha construït com un espai "ecoeficient", amb un sistema de climatització a través de sostres radials que garanteix una temperatura adequada i homogènia en totes les zones i habitacions i una il·luminació led de baix consum.

A la planta 1 de l’Hospital s’hi atenen cada any unes 600 persones, la majoria dels quals corresponen a la Unitat de Cures Pal·liatives, que compta amb 20 llits. Les noves instal·lacions ocupen una superfície d’uns 850 m2 i han suposat una inversió d’aproximadament 600.000 euros, finançats per la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i amb l’ajuda d’institucions locals com Osona contra el Càncer.

 

Parlament de Jordi Roca, director gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Foto: Adrià Costa

 

Boi Ruiz ha inaugurat la nova planta de Cures Pal·liatives de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a