Tona hissarà una estelada gegant al Castell per la Diada Nacional

L'Onze de Setembre es commemorà amb actes durant quatre dies

Erik Marin
07 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:01h

Cartell de les activitats de l'11 de Setembre a Tona. Foto: Ajuntament de Tona

Tona organitza un conjunt d'activitats per celebrar la Diada Nacional de Catalunya entre els dies 10 i 13 de setembre.

Enguany, s'han afegit més propostes que els darrers anys. Pel que fa a dijous, 10 de setembre, es portarà a terme la XIII Marxa dels Vigatans, amb una columna que anirà a peu fins a Vic a partir de les 5 de la tarda. La sortida serà des de la plaça Major de Tona i pel camí es farà un berenar de carmanyola. A més, es llegirà el manifest de la columna “Ramon Puig i Sorribes” només començar l'acte. A partir de les 9 del vespre es podrà gaudir d'una botifarrada popular i una audició de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove. El preu serà de cinc euros.

El divendres, Diada de Catalunya, l'11 de setembre, es realitzarà una sortida cap al castell de Tona amb una estelada gegant que en arribar serà hissada al castell, tal com mana la tradició.

Seguidament, a les 11 del matí, es farà un homenatge a la senyera llegint el manifest de l'Onze de Setembre. A més, hi haurà una actuació musical a càrrec d'Arnau Tordera. Per tancar l'acte, es farà un brindis per Catalunya i un parlament de l'alcalde, Josep Salom. Llavors, la sortida d'autobusos cap a la Via Lliure 2015 serà a les 13:30 hores des de l'esplanada de la Canal.

Dissabte, 12 de setembre, a partir de les 10 del vespre es podrà gaudir de forma totalment gratuïta del concert “Ovidi, poema sense acabar” a càrrec de Toti Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet.

El Concert de la Diada serà l'última activitat per commemorar la Diada de Catalunya i es portarà a terme diumenge, 13 de setembre. Anirà a càrrec de Scuola de l'anima, en col·laboració amb el Cor Juvenil Nebbia a partir de les 6 de la tarda a l'Ermita de Lourdes.
Arxivat a