El Torneig BBVA de bàsquet implica una vintena de poblacions d'Osona

La competició més gran d'Europa comença aquest divendres | Més de 200 equips, de pre-mini a veterans, masculins i femenins, disputaran prop de 500 partits

Partit de la Universitat West Virginia amb la selecció catalana disputat al pre-torneig de l'agost
Partit de la Universitat West Virginia amb la selecció catalana disputat al pre-torneig de l'agost | David Fajula
Redacció Osona.com
03 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de setembre a les 8:33h

Partit de la Universitat West Virginia amb la selecció catalana disputat al pre-Torneig de l'agost. Foto: David Fajula


La 31a edició del Torneig de Bàsquet BBVA de Sant Julià de Vilatorta s'inaugurarà aquest dijous amb el partit inaugural entre el CB USA Tolouges francès i el CB Quart (21:00h), campió de les últimes quatre edicions del torneig, i divendres ja es posarà en marxa. Una vintena de poblacions d'Osona es bolcaran fins diumenge a la competició més important d'Europa, amb més de 200 equips i mig miler de partits.

Un any més, al Torneig també s'hi podran veure equips de l'ACB. Diumenge al matí es disputarà el derbi Barça-Joventut i, a la tarda, el Manresa-Andorra. L'entrada per aquests partits serà gratuïta per a tots aquells que portin un aliment, que serà donat a Càritas, al Banc dels Aliments o a la Creu Roja. Qui no en porti, podrà accedir al Pavelló fent un donatiu de 5€ per a la Marató de TV3.

Novetats destacades

Una de les novetats més importants d'aquesta edició, a banda que s'ha disputat un pre-torneig al llarg del mes d'agost, és la retransmissió en streaming, en directe per internet, de la majoria d'activitats que es realitzin al Pavelló Municipal de Sant Julià.

Una altra de les novetats es veurà el dissabte, 5 de setembre, amb el "Dia del Bàsquet Adaptat": hi hauran monitors de la Federació Catalana Esport Adaptat que s’encarregaran d’ensenyar les regles del bàsquet amb cadira i la gent podrà asseure’s damunt les rodes per jugar als camps preparats davant del pavelló. A més, al matí del dissabte es jugarà un partit especial d’integració en el què combinaran els jugadors amb cadira i d’altres a peu. Al vespre, el campió de Catalunya de la primera divisió, l’equip Sant Nicolau Sabadell jugarà contra la Selecció Catalana de cadira de rodes.
 

Els jugadors d'un equip, escalfant abans d'un partit del torneig de l'any passat. Foto: Josep M. Costa


En la categoria Sènior Masculí Federat del torneig, cal destacar que aquest any hi participaran dos equips de l'Europrobasket, una acadèmia per a jugadors de bàsquet de tot el món amb seu a Girona. També el Lake Michigan Admirals dels Estats Units i el Queens Belfast d'Irlanda.

El clínic per entrenadors d'aquest any serà impartit per Miguel Ángel Ortega, nou entrenador de l'Spar Citylift Girona, vigent campió de la lliga femenina de bàsquet, que parlarà sobre el "Bloqueig indirecte: Joc reduït, anàlisi de situacions". I la ja clàssica Taula Rodona Medicina i Bàsquet tractarà el tema de "Prevenció i detecció de lesions en jugadors de formació" i anirà a càrrec de la metgessa de l'esport Sílvia Treviño, la coach Montse Cascalló i l'exjugadora de bàsquet professional, Laura Camps.

El torneig també comptarà amb activitats paral·leles, com el concurs de triples i d'esmaixades, a més d'un karaoke, un globus captiu, xocolatada, trenet, inflables, jocs infantils, etc.
 

Pàgina oficial del torneig

Revista oficial del torneig (PDF)

Horaris definitius de tots els partits del torneig (PDF)