Dos osonencs contribuiran al concert commemoratiu de la Diada al Born

Són el músic de Tona i membre d'Obeses, Arnau Tordera, i el musicòleg vigatà, Jaume Ayats

Redacció
29 d'agost del 2015
Actualitzat el 03 de setembre a les 16:21h

El Born Centre Cultural serà l'escenari per commemorar de la Diada d'aquest any. Foto: Marçal Font


Els osonencs Arnau Tordera i Jaume Ayats contribuiran al concert commemoratiu de la Diada "Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica" al Born Centre Cultural que es farà el 8 de setembre. 

Ayats, que serà a la presentació de l'acte el proper dimecres, 2 de setembre, és l'autor del llibre "Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional" (L’Avenç, 2011), que ha inspirat tant el concert com l'exposició "Bon cop de falç", que també es fa en motiu de la Diada. En el llibre, el vigatà va documentar que l'himne d'Els Segadors té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII.

L'altre protagonista osonenc, serà el cantant, guitarrista i compositor d'Obeses, Arnau Tordera, un dels artistes que participarà al concert que resseguirà la identitat catalana com a poble, amb interpretacions de "La Santa Espina", "El cant de la senyera", "L'estaca" o "La muixeranga".

L'actuació, que comptarà amb la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, dirigida per Francesc Cassú, es completarà amb altres artistes i grups de diversos estils i procedències: a banda del tonenc Arnau Tordera, hi haurà el cantant valencià Miquel Gil, el tenor Roger Padullés, la cantant Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas –membre del Pont d’Arcalís i dinamitzador folk– i la Coral Cantiga.
 

Cartell de l'esdeveniment

Arxivat a