Les últimes festes majors d'agost engresquen la comarca

Sant Hipòlit de Voltregà, Centelles, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer estan de celebració, mentre que Taradell fa els últims actes

Erik Marin
28 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:47h
Un moment de la festa major de Taradell d'aquest any.
Un moment de la festa major de Taradell d'aquest any. | Albert Alemany

Un moment de la festa major de Taradell d'aquest any. Foto: Albert Alemany


Les últimes festes majors d'agost de la comarca es posen en marxa aquest cap de setmana, que estarà farcit d'activitats. Sant Hipòlit, Centelles, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer comencen la gresca, mentre que a Taradell ja l'acomiadaran.

A continuació, es repassen els actes programats per aquest cap de setmana.

Sant Hipòlit de Voltregà

La festa major de Sant Hipòlit de Voltregà començarà aquest divendres, 28 d'agost i s'allargarà fins al 7 de setembre. Avui a les 9 de la nit, el pregó al balcó de l'Ajuntament i la llegenda voltreganesa del Drac que vol Tragar marcaran l'inici de les celebracions. També es farà el correfoc pels carrers, sortint des de la plaça de la Vila, i el Passalacabra.

Dissabte, ja a 3/4 de 8 del matí hi haurà una caminada per la independència i a les dues del migdia es disputarà un concurs de pesca. La tarda estarà plena d'activitats amb els jocs de cucanya i la inauguració de l'exposició col·lectiva. A 2/4 de 8 es farà una festa de colors anomenada Sanhiholi que acabarà amb el deliri de la Pili. 

De diumenge, cal destacar, l'arrossada popular a les dues de la tarda i el xou màgic a càrrec de CIA la Broma a partir de 2/4 de 10 del vespre.

Centelles

La festa major de Centelles ja ha començat entre setmana i durarà fins dimarts, 1 de setembre. Aquest divendres, David Bach Guillamet farà el pregó de festa major a 2/4 de 9. Poc després, a les 10 de la nit, se celebrarà el Correfoc amb els grups Ball de diables de Centre del poble Banyeres del Penedès, Diables de Montmeló i colla de Diables Cabrons i Bruixes de Centelles. La nit acabarà amb diversos concerts fins a les sis del matí de la mà de Dani Nel·lo Sax, O Rama i Dj's.

Dissabte ve carregat d'activitats. Al matí es podrà gaudir de la Vici-Aigua i la festa de l'escuma. Seguidament, durant la tarda, hi haurà un torneig de billar, recorregut de cotxes clàssics pels carrers del poble, un torneig popular de tennis taula i un espectacle de circ anomenat Vals. A 2/4 de 10 de la nit s'estrenarà el musical La vie en rouge. I la jornada nocturna també comptarà amb els concerts dels Flipats i Les Tietes Queques, a més de la festa caribenya.

Pel que fa a diumenge, destaca la matinal de la 36a Trobada de Gegants. I, a la nit, el correfoc, la classe oberta de swing i el concert amb Bone Swing Breakers. El dia conclourà amb el Centelles Summer Festival, que portarà música fins a les sis del matí.

Santa Eugènia de Berga

La festa major de Santa Eugènia de Berga arriba de la mà del barri del Rossinyol, que durant aquest cap de setmana ha preparat un grapat d'activitats per a tothom. Aquest divendres, es podrà gaudir de dues activitats, la caminada nocturna i la botifarrada i Font del Vi.

El dissabte, es viurà una tarda infantil a partir de les cinc amb manualitats i escuma. A les set, es disputarà el partit de futbol entre el Rossinyol contra l'Arumí. I, una hora després, hi haurà un concurs de tapes que acabarà amb un sopar comunitari. La nit tancarà amb el ball i la festa de la mà de Marc Pla.

Diumenge, a les nou del matí hi haurà una xocolatada, un esmorzar i diverses activitats que culminaran amb el dinar popular. Ja al vespre, hi hauran sardanes a càrrec de la Cobla Iluro.

El gruix de la festa major de Santa Eugènia de Berga, però, se celebrarà entre els dies 2 i 7 d'agost.

Santa Eulàlia de Riuprimer

La festa major de Santa Eulàlia de Riuprimer també comença aquest divendres i s'allargarà fins al 7 de setembre. La gresca s'iniciarà amb el cinema infantil d'avui a les vuit del vespre.

El dissabte s'iniciarà amb la festa aquàtica que serà gratuïta i atraccions inflables a la piscina. A la tarda, es disputarà el torneig de futbol 5x5. I l'activitat seguirà a la nit amb la botifarrada popular, música, humor i monòlegs a càrrec d'Ariadna Toll, Replà i Godai Garcia.

El diumenge al matí hi haurà la XXVIa Caminada Popular, a la tarda es jugarà un partit de futbol entre l'UE Vic Riuprimer contra el Folgueroles i a les set se celebrarà la Gran Quina Popular.

Sant Vicenç de Torelló

La festa major de Sant Vicenç de Torelló s'inicia aquest divendres, i durarà fins al 7 d'agost. La gresca començarà, com marca la tradició, amb la pujada al castell per penjar l'estelada. A partir de les deu del vespre, es podrà gaudir de tast d’absenta a la plaça de l’Església, acompanyats del cantautor Paul Fuster i Al Neri.

Dissabte, hi haurà un Taller de capgrossos a la plaça de l'Ajuntament que acabarà amb un petit passant de gegants. A les onze de la nit hi haurà Festa Guateque amb música dels 60,70,80 i 90 i, per acabar, Dj. R.Pecino hi posarà una mica de rock.

Diumenge, 30 d'agost, començarà amb una gimcana familiar on competiran fills i pares. Al migdia, es farà un concurs de tapes al mercat setmanal i a les quatre es realitzarà un sorteig de 500 euros. El bingo popular a la plaça de l'Ajuntament posarà el punt i final al diumenge.

Taradell

La festa major de Taradell va començar el passat dijous, 13 d'agost i posarà el punt i final aquest diumenge, amb les últimes activitats

El dissabte, a 2/4 de 10 de la nit, s'iniciarà la 1a Cursa Nocturna de Muntanya de Taradell de 12 km. i, a la mateixa hora, al Centre cultural Costa i Font es representarà l'obra "Mirandolina" de Carlo Goldoni.

L'últim dia de gresca serà diumenge, amb el concert a la fresca de la mà del grup Serial Players que interpretarà adaptacions de música de sèries de TV des dels anys 60 fins a l’actualitat.

Programes de festa major

Festa major de Sant Hipòlit de Voltregà

Festa major de Centelles

Festa major de Santa Eugènia de Berga

Festa major de Santa Eulàlia de Riuprimer

Festa major de Sant Vicenç de Torelló

Festa major de Taradell