Més de 1.500 persones al primer festival de Circ de la Catalunya Central

El Giracirc és un dels actes culturals importants d'aquest tipus celebrat a Collsuspina

Un dels actes del Giracirc, que van omplir els carrers del poble.
Un dels actes del Giracirc, que van omplir els carrers del poble. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
24 d'agost del 2015
Actualitzat el 25 d'agost a les 9:42h

Un dels actes del Giracirc, que van omplir els carrers del poble. Foto: Toni Carrasco


El primer festival de Circ de la Catalunya Central, el Giracirc, ha reunit més de 1.500 assistents aquest cap de setmana en un seguit d'activitats gratuïtes a Collsuspina.

El festival s'ha distribuït per diferents espais del poble i s'ha completat amb un petit mercat d'artesans sobre el món del circ. També al local social del poble, anomenat per l'ocasió Cafè del Circ, s'hi ha pogut veure una exposició fotogràfica Pallassos sense Fronteres amb el títol La Revolució del riure.

El dissabte al matí l'espectacle itinerant de L'home Bala, a  càrrec d'Albert Vinyes, va encetar la festa al carrer. També al matí es va gaudir d'un participatiu taller de malabars i d'un concert de l'orquestra de Collsuspina. A la tarda, els espectacles van començar amb màgia i el mag Crac, amb molt de públic i una bona munió de trucs de proximitat. Més tard, a la plaça de l'Ajuntament la Cia Saltoka va presentar el muntatge Kompass, on combinava malabars i clown.

Els espectacles de carrer de dissabte es van completar amb un treball de gran format de trapezi, acrobàcia i equilibris amb la companyia Capicua i el treball Entredós, a l'escenari central del Girarcirc. I amb un concert-presentació del darrer treball de Xavi Elias anomenat La Set de la Balena. Per acabar, a la nit també al Cafè del Circ, va fer una combinació de concert i circ amb el grup Un gos Robant i la creació El bagul dels Records; en aquest espectacle es va comptar amb la col·laboració dels alumnes de l'Associació de Circ La Crica de Manresa.

Diumenge al matí es van portar a terme nous tallers de malabars i al punt del migdia la Cia Arritmados va presentar Repartiendo Amor.

Al punt del migdia, hi va haver un vermut musical amb el grup Di-versions que va posar el punt i final al Primer Giracirc de Collsuspina, organitzat per l'Ajuntament amb la direcció artística del clown Moi Jordana. 

Aspecte d'un dels carrers de Collsuspina. Foto: Toni Carrasco

  

Espectacle de màgia. Foto: Toni Carrasco