Polèmica per l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Sant Hipòlit

El grup de CDC penja la bandera i l'alcalde en funcions la retira perquè contradiu l'acord del Ple

Moment en què el grup de CDC va penjar l'estelada al balcó, dimecres.
Moment en què el grup de CDC va penjar l'estelada al balcó, dimecres. | CDC
Redacció
20 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:14h

Moment en què el grup de CDC va penjar l'estelada al balcó, dimecres.


Segueix la polèmica per l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. El grup de CDC va penjar la bandera aquest dimecres contradient la decisió del Ple extraordinari de la setmana passada que va decidir no penjar-la i, l'alcalde en funcions, Hipòlit Serra (Som Voltregà-AM), la va retirar. 

SOM Voltregà ha publicat una nota a les xarxes socials lamentant "els fets que han succeït avui respecte la penjada i retirada d'una estelada al balcó de l’Ajuntament de Sant Hipòlit". I asseguren que, per treure la bandera, s'han vist "obligats" a aplicar la Llei 57/2003, seguint la decisió del Ple.

Tanmateix, des de l'oposició, Joan Turró (CDC) assegura que han emprès l'acció perquè la votació del Ple sobre el tema no es va resoldre correctament. L'alcalde, Xavier Vilamala (PSC), va aplicar el seu vot de qualitat per decidir que no es pengés l'estelada, però Turró denuncia que "cal una segona votació indicant l'especificitat del vot de qualitat". "Com que no es va fer de la forma adequada entenem que la moció no està refusada i ens valida per l'acció de penjar l'estelada al balcó", assegura.