Es talaran els pins del parc Sant Jordi de Sant Pere de Torelló

El cost de l'actuació serà d'uns 3.000 euros | El motiu és de seguretat, a causa de la fragilitat dels arbres

Erik Marin
19 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:12h
Parc Sant Jordi.
Parc Sant Jordi. | Ajuntament de Sant Pere
Els pins del parc Sant Jordi de Sant Pere de Torelló, que fa les funcions de pati de l'escola Josep M. Xandri, s'hauran de talar per motius de seguretat i se substituiran per uns arbres nous. Aquesta mesura s'ha valorat i consensuat amb l'AMPA i la direcció de l'escola.

Els motius d'aquesta actuació han estat la fragilitat de les copes dels arbres, dels que ja s'ha caigut alguna branca, i el risc que suposen per les ventades que han hagut de suportar. A més, la presència d'erugues s'han convertit en una molèstia pels alumnes i la resta d'usuaris del parc.

Tot i l'indiscutible valor sentimental dels arbres, s'ha primat la seguretat. Una vegada siguin talats, seran substituïts per arbres de fulla caduca i en forma de copa perquè puguin donar zones d'ombra al pati. Tot i això, encara s'haurà d'esperar dos o tres anys perquè arribin a l'envergadura necessària per a la seva funció.

La feina anirà a càrrec d'una empresa especialitzada que començarà els seus treballs aquest mes. El cost total de tots aquests treballs se situarà als voltants dels 3.000 euros.