«A cegues no mola»

En marxa una campanya que vol evitar riscos en l'oci nocturn

Erik Marin Parreu
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:15h
Campanya "A cegues no mola".
Campanya "A cegues no mola". | Mancomunitat la Plana

Campanya Foto: Mancomunitat la Plana
 

En marxa la campanya "A cegues no mola" que, per quart any consecutiu, es desplegarà per les festes majors, als concerts i discomòbils, per aconseguir reduir les conductes de risc entre el jovent. El projecte va destinat a adolescents i joves d'entre 13 i 30 anys.

Les intervencions de la campanya, de fet, ja es van posar en marxa el 17 de juliol al Conert Jove i la festa del Sol Creixent als Hostalets de Balenyà. Després, la van seguir la festa Jove a Tona, i ara continuaran a partir del dia 15 d'agost a la festa Major de Seva i després a la de Taradell.

La campanya té un estand que s'instal·la als espais d'oci nocturn on s'ubiquen els professionals amb la informació i el material necessari. També reparteixen ampolles d'aigua que porten el lema "a cegues no mola" a l'etiqueta i que s'ofereixen de forma totalment gratuïta.

D'aquesta manera, el que es vol aconseguir és acostar-se al jovent amb l'objectiu de sensibilitzar-los sobre els riscos derivats dels consums i l'abús de certes substàncies, la conducció sota els efectes de l'alcohol o el cansament, la sexualitat de risc, etc.

Paral·lelament, membres d’entitats juvenils de Balenyà, Seva, Taradell i Tona han participat el juliol en cursos de formació sobre la dispensació responsable d'alcohol en coordinació de la Subdirecció General de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és evitar el consum excessiu a les barres.