Hiroshima, 70 anys. Com hauria quedat Vic?

El primer atac nuclear de la història va deixar unes 130.000 víctimes i d'altres van morir per malalties derivades de la radiació | A la capital d'Osona hauria mort tota la població en 4 segons

Gràfic del web http://www.pri.org.
Gràfic del web http://www.pri.org. | @kuangkeng
Redacció
07 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:51h
Aquest dijous, 6 d'agost, es van complir 70 anys del llançament de les bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki per part de l'aviació dels EUA. Algunes pàgines web com www.nuclearsecrecy.com o www.pri.org, fan una simulació del llançament d'una bomba atòmica allà on li indiquis. Amb aquesta premissa es pot despendre que durant els següents 4 segons al llançament d'una bomba d'aquest tipus a Vic, els seus més de 45.000 habitats moririen, com es pot veure en aquest gràfic.
 

Gràfic del web http://www.pri.org. Foto: @kuangkeng


La Segona Guerra Mundial és el conflicte bèl·lic amb el major número de víctimes mortals de la història. Però també és la causa del desenvolupament i ús de l'arma més poderosa que ha creat l'home: la bomba atòmica. Avui fa 70 anys que els Estats Units va llançar una bomba atòmica sobre la ciutat japonesa d'Hiroshima i, tres dies després, a Nagasaki, que va deixar al voltant de 130.000 víctimes i malalties derivades de la radiació.
Arxivat a