Arnau Tordera actuarà al concert sobre catalanitat al Born

El cantant d'Obeses, amb Miquel Gil, Mariona Sagarra i la Coral Cantiga, participarà en un acte que commemorarà la Diada Nacional

Arnau Tordera durant el concert d'Obeses a la festa major de Vic de l'any 2014.
Arnau Tordera durant el concert d'Obeses a la festa major de Vic de l'any 2014. | Joan Parera
Redacció
04 d'agost del 2015
Actualitzat el 03 de setembre a les 16:26h

Arnau Tordera durant el concert d'Obeses a la festa major de Vic de l'any 2014 Foto: Joan Parera


El cantant d'Obeses, Arnau Tordera, serà un dels artistes que participarà al concert que commemorarà la Diada Nacional de l’Onze de Setembre d'aquest 2015 al Born Centre Cultural. L'esdeveniment, "Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica", programat pel proper 8 de setembre en dues actuacions (a les 20 i a les 22 hores), serà un espectacle únic que resseguirà la identitat catalana com a poble, amb interpretacions de "La Santa Espina", "El cant de la senyera", "L'estaca" o "La muixeranga".

Amb el pas dels anys, totes aquestes cançons han acabat formant part del patrimoni popular de Catalunya, convertits en "himnes oficiosos" del batec popular del país. Les peces que conformen la tria són, segons afirmen els organitzadors, "declaracions d’amor al nostre poble o de protesta davant situacions de repressió viscudes col·lectivament i que han acabat conformant un veritable cançoner popular".

Un concert irrepetible

El concert anirà a càrrec d’una de les formacions de més prestigi del nostre país, la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, dirigida per Francesc Cassú, que s’ha encarregat de l’arranjament de les cançons del programa, juntament amb Adrià Barbosa.

L'actuació es veurà completada per un conjunt d’artistes i grups de diversos estils i procedències: a banda d'Arnau Tordera –cantant, guitarrista i compositor d’Obeses–, hi haurà el cantant valencià Miquel Gil, el tenor Roger Padullés, la cantant Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas –membre del Pont d’Arcalís i dinamitzador folk– i la Coral Cantiga.

"Els Segadors", d'himne eròtic a himne nacional

El programa del concert culminarà amb el cant d'"Els Segadors", l’himne nacional oficial de Catalunya, que té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII, tal com va documentar el llibre de Jaume Ayats, "Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional".