El Lluçanès fa pinya amb el Berguedà i el Moianès per impulsar el sector tèxtil

Reunió  del projecte “Valorització dels oficis tèxtils. Berguedà, Moianès i Lluçanès”
Reunió del projecte “Valorització dels oficis tèxtils. Berguedà, Moianès i Lluçanès” | ADBerguedà
Redacció
31 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 9:56h
 
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consorci del Lluçanès i el Consorci del Moianès han iniciat un projecte per generar ocupació i impulsar el sector tèxtil dels tres territoris. Ho faran a través dels ajuts d'Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'implementar mesures innovadores en aquest sector per crear empreses o millorar la seva competitivitat. 

Segons ha informat l'ADBerguedà, aquest dimarts hi va haver una primera trobada entre aquestes entitats i la indústria tèxtil del Berguedà, el Lluçanès i el Moianès per posar en comú les necessitats ocupacionals i formatives de la indústria. En aquesta, es va posar de relleu la importància de la formació dual per a les empreses, i es va acordar tirar endavant accions formatives en les especialitats de contramestre, encarregat de filatura, teixidor i filador, que es començaran a impartir a partir de la tardor. 

Totes les empreses que s'impliquin en el projecte 'Valoració dels oficis tèxtils. Berguedà, Moianès i Lluçanès' tindran la possibilitat de rebre una bonificació d'un màxim del 50% del salari brut per nova contractació de persones desocupades.