La UVic és la institució de la Catalunya Central que més creix en investigació

Així ho mostra el quart informe de l'Observatori de la Recerca a la Catalunya Central

Redacció
21 de juliol del 2015
Actualitzat el 22 de juliol a les 16:15h
Presentació de l'informe sobre recerca a la Catalunya Central
Presentació de l'informe sobre recerca a la Catalunya Central | UVic

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) és la institució de la Catalunya Central que més creix en recerca i investigació. Els resultats del quart informe quinquennal de l'Observatori de la Recerca a la Catalunya Central, elaborat per la Biblioteca del Campus Manresa de la UPC i que estudia l'evolució de la investigació a la demarcació, situa la UVic-UCC a la segona posició, només per sota del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. La universitat de les comarques centrals ha pujat dues posicions respecte l'informe de l'any passat: si en el període 2009-2013 va publicar 115 projectes d'investigació, en el quinquenni 2010-2014 ja havia superat els 150.

L'acte de presentació dels resultats de l'informe va tenir lloc aquest diluns a la tarda a la sala Segimon Serrallonga del Campus UVic de la UVic-UCC. El vicerector de Recerca, Jordi Villà, ha valorat molt positivament el creixement de la investigació dels últims anys a la universitat. Villà ha assegurat que cal eliminar entrebancs per fer fluir la recerca: "en el cas de la UVic-UCC hem identificat deu àrees d'investigació que ens han permès redirigir els recursos i especialitzar-nos". Al seu torn, el coordinador de l'Observatori, Xavier de las Heras, ha assegurat que "els resultats demostren que hi ha una massa crítica que fa recerca des de la perifèria de Barcelona". En aquest sentit, ha explicat que "cada dos dies algun investigador de la Catalunya Central publica un article a nivell internacional".

A nivell global, i malgrat l'impacte de la crisi econòmica, l'informe assenyala que la recerca ha augmentat "tant en quantitat com en qualitat". Els resultats de l'estudi, que ha analitzat la recerca que s'ha desenvolupat a l'Anoia, al Solsonès, al Bages i a Osona entre el 2010 i el 2014, constaten un augment del número de projectes d'investigació i de les cites.  

L'informe complet es pot consultar en aquest enllaç.