Antoni Bassas, Liz Castro i Manel Esteller, a l'acte «Oberts al món» de l'ANC a Vic

L’Assemblea continua desgranant els eixos que han de vertebrar la república catalana

Antoni Bassas, Liz Castro i Manel Esteller
Antoni Bassas, Liz Castro i Manel Esteller | Adrià Costa
Redacció Osona.com
19 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:29h

Antoni Bassas, Liz Castro i Manel Esteller. Foto: Adrià Costa

 

La plaça de la Catedral de Vic va ser aquest dissabte a la tarda l'escenari del tercer acte central de la campanya d’estiu de l’ANC. Sota el títol "Oberts al món", Antoni Bassas, Liz Castro i Manel Esteller van reflexionar, a partir de la seva experiència als EEUU, quina visió es té de Catalunya.

"Oberts al món" és un dels deu eixos que hi haurà l'Onze de Setembre a l'avinguda Meridiana en la Via Lliure cap a la Independència. L'acte va començar amb la lectura d0un manifest a càrrec de Mohamed El Idrissi (professional del full-contact). Tot seguit va ser el torn d'Antoni Bassas, qui va explicar la visió que es té del cas català des dels Estats Units, on va ser corresponsal: "Si no tens un estat, no ets un país normal". "Si tens un estat no has de donar explicacions, tothom entén que tens un identitat".

Més enllà, Bassas també va comparar el somni americà amb el "somni català": "El somni americà i el somni català es poden equiparar, són societats amb capacitat d'acollida". En aquesta mateixa direcció va apuntalar el seu argument Liz Castro, editora nord-americana resident a Catalunya, en reconèixer que Catalunya l'ha "acollit molt bé" .

Per últim, l'investigador biomèdic Manel Esteller es va centrar en el camp de la ciència i va pronosticar que "a nivell d'investigació, Catalunya pot jugar la Champions", a més va afegir que aquest és el seu desig: "Vull que Catalunya sigui la Califòrnia d'Europa".

L'acte va finalitzar amb la formació d'un punter humà gegant entre tots els assistents i els concerts d’un dels grups participants al Festival Internacional de Música de Cantonigròs que durant el mateix cap de setmana acull Vic. Serà el grup berlinès Collegium Musicum Berlin Chamber, dirigit per Donka Miteva.

A partir de les 10 de la nit, la música va prendre el protagonisme amb les concerts de Matthew McDaid, irlandès establert a Rupit, i Brams.
 

El punter humà a la plaça de la Catedral. Foto: Adrià Costa
 

Els assistents a la plaça de la Catedral de Vic. Foto: Adrià Costa

 

Arxivat a