La soprano Ulrike Haller i la JONC inauguren el Festival de Cantonigròs

El certamen se celebra aquesta setmana a Vic, amb representants de 19 països

Una de les danses que van inaugurar el festival.
Una de les danses que van inaugurar el festival. | Jose M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:13h

La soprano Ulrike Haller amb les Corals Càrmina, Canigó i la Jove Orquestra Nacinal de Catalunya (JONC), dirigits per Manel Valdivieso, han estat els encarregats d'inaugurar aquest dijous, 16 de juliol, la 33a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. La primera jornada també ha comptat amb una actuació del Cor de Veus Blanques Lutiana, finalista del concurs “Oh Happy Day” de TV3 l’any 2014.

El certamen s'allargarà fins diumenge, dia 19 i té com a centre neuràlgic el teatre Atlàntida de Vic, on se celebra per quart any consecutiu. El president del festival, Josep Maria Busquets, ha explicat que ara la iniciativa està completament consolidada al teatre vigatà, amb unes instal·lacions que "semblen fetes a mida".

El Festival compta amb 1.100 participants de 33 grups, procedents de 19 països diferents, tan diversos com del Nepal, Filipines, Mèxic, Israel, Noruega, Veneçuela o Bulgària. Més de 400 voluntaris i 800 famílies, la majoria de la comarca d'Osona, es bolcaran per fer possible un festival que tenyirà de colors els carrers de la ciutat.

Al concert inaugural, la soprano Ulrike Haller, la Coral Canigó de Vic, la Coral Càrmina de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya han interpretat fragments de l’Oratori W240 de C.Ph.E.Bach, l’”Hymne nach Psalm 55” de Mendelshonn i han estrenat l’obra “Diàlegs” de Lluís Vidal. L'actuació ha donat pas a la secció competitiva, que s'allargarà tres dies.
 

Els participants vénen de 19 països diferents. Foto: Jose M. Gutiérrez


Un any més, el Festival aprofita la competició de cors per retre homenatges. A banda del fill primogènit de Johann Sebastian Bach, els cors infantils homenatjaran la cultura basca, interpretant “Xulufraia” del compositor del País Basc, Xabier Sarasola (1960), i els cors femenins cantaran l'obra “Balada del bes”de Narcís Bonet (1933), un dels músics catalans més reconeguts arreu del món. 

Un dels moments que el festival connectarà més amb la ciutat serà amb les dues cercaviles de dansa i de música. La cercavila dels grups de dansa internacionals es farà el divendres a les 18:00h i farà parada a la plaça del Carbó, al passeig i a la plaça Major; mentre que la cercavila dels cors serà l'endemà, el dissabte, també a partir de les 18:00h i seguirà el mateix itinerari.

Inauguració de Pilarín Bayés

Per primera vegada, el Festival reconeixerà els autors dels cartells dels 33 anys del certamen amb una exposició que va inaugurar Pilarín Bayés aquest dimecres, 15 de juliol, a les 11:00h al Temple Romà de Vic. La mostra estarà oberta fins al 23 d'agost.

Per quart any consecutiu, la ciutat de Vic tornarà a ser la seu d'un Festival Internacional de Música de Cantonigròs que acumula un total de 518.000 espectadors des de 1983.
 

Aneu al web del Festival (programa d'actes)

Recull de galeries de fotos del Festival de Música de Cantonigròs

 

Més de 400 voluntaris i 800 famílies col·laboren al festival. Foto: Jose M. Gutiérrez