Mercè Conesa, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

La convergent obté el càrrec gràcies als vots de CiU, ERC i PSC | Jordi Fàbrega i Josep Salom presen posessió del seus càrrecs a l'ens

Mercè Conesa, amb el bastó de presidenta de la Diputació
Mercè Conesa, amb el bastó de presidenta de la Diputació | I. Giménez
Nació Digital
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:23h

Mercè Conesa, amb la bara de presidenta de la Diputació de Barcelona. Foto: Ivan Giménez Costa


La convergent Mercè Conesa ha estat escollida aquest dimecres nova presidenta de la Diputació de Barcelona gràcies als 35 vots dels diputats de CiU (14) ERC (11) i PSC (10). Tal i com havia avançat Nació Digital, es tracta d'una decisió que forma part de l'acord entre CDC i ERC amb l'objectiu que la Diputació estigui al costat del procés.

La candidata de la CUP, Laia Sabater, només ha rebut el vot dels tres diputats de l'esquerra independentista. Entesa -grup on està integrat ICV-EUiA i Barcelona En Comú-, PPC i C's s'hi han abstingut. L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès és la primera dona en presidir la institució i substitueix l'anterior president, Salvador Esteve, exalcalde de Martorell i també convergent.

Durant el discurs d'investidura, la nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha posat en valor l'acord de governabilitat amb ERC, amb l'objectiu d'impulsar el procés sobiranista. Així mateix ha subratllat els quatre eixos que marcaran el seu mandat: les polítiques socials, la reactivació econòmica, un millor accés per a tothom a la cultura i als serveis públics i una millor transparència i la rendició de comptes de la institució.

A l'acte, també han pres possessió del carrec de diputat els dos osonencs Jordi Fàbrega i Josep Salom, com ja va informar Osona.com.
 

Més informació, des de Nació Digital

 

Mercè Conesa, després de ser escollida presidenta de la Diputació de Barcelona. Foto: Ivan Giménez Costa

Arxivat a