Les Nits de cinema oriental comencen amb un tast de l'Índia, el país convidat

La projecció es complementa amb un sopar vegetarià típic a la Bassa dels Hermanos

El sabor de l'Índia, primer dels tastos gastronòmics i cinèfils al Festival Nits de cinema oriental de Vic.
El sabor de l'Índia, primer dels tastos gastronòmics i cinèfils al Festival Nits de cinema oriental de Vic. | ACN
Nació Digital
15 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:48h

El sabor de l'Índia, primer dels tastos gastronòmics i cinèfils al Festival Nits de cinema oriental de Vic. Foto: ACN


La 12a edició del Festival de Nits de Cinema Oriental de Vic ha arrencat aquest dimarts amb la projecció de la pel·lícula índia "Qissa", per continuar tot seguit a la Bassa dels Hermanos amb la projecció de l'esperada "Detective Byomkesh Bakshi!" i el ja tradicional sopar que acompanya el film, enguany preparat per l'Associació Social i Cultural de l'Índia de Vic.

L'estrena ha estat la carta de presentació del país convidat d'enguany al festival, l'Índia, el primer productor de cinema del món. Més enllà de la gran indústria de Bollywood, amb espectaculars superproduccions, el certamen permetrà veure "un cinema més independent, compromès i crític" que també es fa al país, tal com ha explicat Quim Crusellas, director del festival. Crusellas també ha assegurat que "hi ha molt de cinema més enllà del nord-americà, amb l'únic problema que no arriba a les nostres pantalles".


Vuit pel·lícules amb accent indi

En total el Festival Nits projectarà vuit pel·lícules índies. Entre els films que es podran veure, Crusellas ha destacat "Bang Band" –una mena de James Bond indi electritzant–, "Actiona Jackson" –la culminació del cine "masala" amb una explosió d'estil i acció– i "Badlapur" –una impactant reflexió sobre les conseqüències d'una venjança. Les pel·lícules "Qissa", que tracta temes com el masclisme i l'homosexualitat a l'Índia, i "Detective Byomekesh Bakshy!", una adaptació d'una popular novel·la índia amb un disseny de producció sumptuós, han estat les escollides per inaugurar el festival, aquest dimarts.

Gràcies a la col·laboració de l'ambaixada de l'Índia, al llarg de tot el certamen es podrà gaudir del concert d'un virtuós de la musica clàssica d'aquest país, Sandip Chatterjee, un dels millors músics indis de "santoor". Aquest concert tindrà lloc dissabte a les 7 de la tarda al Casino.

Aquests propers dies, el festival presentarà obres del Japó, Corea del Sud, Hong Kong, la Xina, Malàisia i Tailàndia, projectades als espais habituals del Cinema Vigatà, l'Espai ETC i el punt neuràlgic del festival, la Bassa dels Hermanos, on cada nit es poden tastar les delícies de la gastronomia asiàtica del país d'on sigui la pel·lícula projectada.
 

Més informació de la programació i el Festival

Vegeu totes les galeries de fotos de les Nits de cinema oriental de Vic

Arxivat a