Antoni Bassas participarà aquest dissabte a l'acte «Via lliure al Món» de l'ANC a Vic

L’Assemblea continua desgranant els eixos que han de vertebrar la república catalana

Redacció Osona.com
14 de juliol del 2015
Actualitzat el 18 de juliol a les 10:09h

L'ANC Osona va presentar l'acte aquest dimarts a la tarda. Foto: Albert Alemany


La campanya d’estiu de l’ANC, que s’allargarà fins a la Diada Nacional, segueix desgranant els grans eixos que han de vertebrar la república catalana. El tercer és “Via lliure al Món”, del qual Vic acollirà l’acte central dissabte 18 de juliol a partir de les 7 de la tarda. Tindrà lloc a la plaça de la Catedral.

Des de Vic, Liz Castro i Antoni Bassas exposaran com una nordamericana s’estableix a Catalunya i com veu el futur d’aquest país i, com un periodista català ha viscut als Estats Units i com des d’allà es veu Catalunya. També intervindrà el doctor Manel Esteller, investigador biomèdic. L’acte comptarà amb la participació d’alumnes de diverses nacionalitats del Consorci per la normalització lingüística d’Osona, amb diverses entitats que representaran els 10 eixos de la campanya i amb la intervenció del coordinador de mobilització de l’ANC, Josep Sabaré. Mohamed El Idrissi, amb un gran palmarès en el món del full-contact professional, serà l’encarregat de llegir el manifest.

La part més lúdica de l’acte serà la formació d’un punter humà. El punter, imatge de la campanya d’estiu de l’Assemblea, representa la direcció a seguir i, apuntant cap al Parlament, se’n formarà un de gegant amb la col·laboració del públic present a la plaça de la Catedral. Seguidament hi haurà un sopar amb músiques del món. Entre d’altres, hi haurà l’actuació d’un dels grups participants al Festival Internacional de Música de Cantonigròs que durant el mateix cap de setmana acull Vic. Serà el grup berlinès Collegium Musicum Berlin Chamber, dirigit per Donka Miteva. A partir de les 10 de la nit, la música prendrà el protagonisme amb les concerts de Matthew McDaid, irlandès establert a Rupit, i Brams.
Arxivat a