El Festival de Música de Cantonigròs homenatjarà un dels fills de Bach

Els cors mixtes interpretaran fragments de l'obra del compositor alemany | El certamen se celebra aquesta setmana, amb representants de 19 països d'arreu del món

Redacció Osona.com
14 de juliol del 2015
Actualitzat el 15 de juliol a les 8:43h
Un dels grups del Festival, l'any passat
Un dels grups del Festival, l'any passat | Víctor Castelo

Festival Internacional de Música de Cantonigròs, l'any passat. Foto: Víctor Castelo


La 33a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que se celebrarà a Vic del 16 al 19 de juliol, homenatjarà el segon dels onze fills de Johann Sebastian Bach, el també compositor Carl Philipp Emanuel Bach (1714- 1788), amb motiu dels 300 anys del seu naixement. Els cors mixtos interpretaran un fragment del seu Oratori W240 “Die Auferztehung und Himmelfahrt Jesu”. 

El Festival començarà aquest dijous al Teatre Atlàntida de Vic amb 1.100 participants de 33 grups, procedents de 19 països diferents, tan diversos com del Nepal, Filipines, Mèxic, Israel, Noruega, Veneçuela o Bulgària. Més de 400 voluntaris i 800 famílies, la majoria de la comarca d'Osona, es bolcaran per fer possible un Festival que tenyirà de colors els carrers de la ciutat.

La competició, que se celebrarà de dijous a diumenge, s'obrirà amb un concert inaugural de la soprano Ulrike Haller, la Coral Canigó de Vic, la Coral Càrmina de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya que interpretaran fragments de l’Oratori W240 de C.Ph.E.Bach, l’”Hymne nach Psalm 55” de Mendelshonn i estrenaran l’obra “Diàlegs” de Lluís Vidal. La primera jornada també comptarà amb una actuació del Cor de Veus Blanques Lutiana, finalista del concurs “Oh Happy Day” de TV3 l’any 2014.

Un any més, el Festival aprofitarà la competició de cors per retre homenatges. A banda del fill primogènit de Johann Sebastian Bach, els cors infantils homenatjaran la cultura basca, interpretant “Xulufraia” del compositor del País Basc, Xabier Sarasola (1960), i els cors femenins cantaran l'obra “Balada del bes”de Narcís Bonet (1933), un dels músics catalans més reconeguts arreu del món. 

Un dels moments que el Festival connectarà més amb la ciutat serà amb les dues cercaviles de dansa i de música. La cercavila dels grups de dansa internacionals es farà el divendres a les 18:00h i farà parada a la plaça del Carbó, al passeig i a la plaça Major; mentre que la cercavila dels cors serà l'endemà, el dissabte, també a partir de les 18:00h i seguirà el mateix itinerari.

Inauguració de Pilarín Bayés

Per primera vegada, el Festival reconeixerà els autors dels cartells dels 33 anys del certamen amb una exposició que ha inaugurat Pilarín Bayés aquest dimecres, 15 de juliol, a les 11:00h al Temple Romà de Vic. La mostra estarà oberta fins al 23 d'agost.

Per quart any consecutiu, la ciutat de Vic tornarà a ser la seu d'un Festival Internacional de Música de Cantonigròs que acumula un total de 518.000 espectadors des de 1983.
 

Aneu al web del Festival (programa d'actes)

Recull de galeries de fotos del Festival de Música de Cantonigròs

 

Cercavila dels grups de dansa, enmig de Vic, l'any passat. Foto: Víctor Castelo

Arxivat a