Èxit de participació al 1r Debat Constituent d'Osona

Més de 100 persones van participar a la jornada

Erik Marin
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:03h
Les instal·lacions de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya van acollir dissabte, 11 de juliol, al matí, el 1r Debat Constituent d'Osona. Sota l'organització de l'ANC i Òmnium d'Osona, més de 100 persones de diferents edats i àmbits professionals van debatre com s'imaginen la possible futura República Catalana.

"Très amb accent obert", l'entitat que va organitzar el debat, va dissenyar una dinàmica de treball en petits grups per tal de poder sobre sobre vuit matèries diferents: educació, llengua i cultura, agricultura i medi ambient, acció social, salut, model econòmic, empresa i ocupació, i esports i organització territorial.

A més, els participants s'han distribuït a cada aula en petits subgrups d'entre tres i sis persones segons la matèria escollida. Els participants van poder debatre i reflexionar sobre els diversos temes, ja que cada mitja hora havien de canviar d'aula i així fins a tres vegades. Fins i tot, es va habilitar un novè espai amb el nom d' “espai de lliure debat” per si algun participant volia plantejar algun nou tema a la resta de companys.

 

Acte de benvinguda del 1r Debat Constituent d'Osona Foto: Reinicia Catalunya

Alhora de realitzar els debats hi havien persones identificades amb una xapa amb una papallona dibuixada que representava que només escoltava els debats, mentre que hi havia unes altres que portaven una xapa amb una abella i representava que aquests sí que podien fer aportacions als debats.

Totes les idees aportades pels participants quedaran recollides el web de Reinicia Catalunya a través d'un vídeo que es difondrà per les xarxes locals.

Tal com va explicar Jaume López, portaveu de Reinicia Catalunya, durant l'acte de benvinguda, la futura constitució catalana “l'ha de fer el Parlament, però la comissió redactora ha de tenir en compte les aportacions de debats com aquest”. També cal destacar, entre els “experts en l'escolta”, que anaven escoltant els diferents debats per les aules, hi havia Salvador Cot, d'El Singular Digital; Jaume Marfany, exvicepresident de l'ANC, i Toni Reig, director general de Joventut. Tots ells han valorat la iniciativa de manera molt positiva.

Finalment, al acabar la jornada es va fer un aperitiu. Després els diferents relators de la jornada van exposar a grans trets les conclusions i reflexions de cada àmbit debatut anteriorment.
Arxivat a