La festa major de Vic posa castells de 9 a la plaça

Els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa ofereixen la seva millor versió | Els Sagals d’Osona, els amfitrions, no tenen massa sort

DiariCasteller.cat
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:32h
Els Minyons de Terrassa
Els Minyons de Terrassa | Víctor Castelo

Els Minyons de Terrassa a la festa major de Vic. Foto: Víctor Castelo


La plaça Major de Vic ha viscut aquest diumenge una gran jornada castellera, de gama alta, en el marc dels últims actes de la festa major. Els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa han aixecat un castell de nou cadascun. Els amfitrions, els Sagals d’Osona, no han tingut massa sort.

Els Castellers de Barcelona han tornat a exhibir els seus millors castells. Els barcelonins, que no havien descarregat encara el quatre de vuit amb l'agulla -només coronat a Berga-, han optat per aquesta estructura en la primera ronda. El quatre s'ha bastit lleugerament obert als pisos baixos, però la feina ha arribat quan l'espadat ha quedat descobert i ha hagut de treballar al límit per no caure. Els vermells s'han apuntat el primer èxit de la diada i en segona ronda han optat pel tres de nou amb folre. El tres folrat ha pujat relativament tranquil fins l'aleta, però la colla de Jaume Montolio ha hagut de recórrer a l'èpica per defensar una estructura que ha patit fortes rebregades constants fins la sortida dels quints. Els Castellers de Barcelona han descartat el cinc de vuit i en tercera ronda han optat pel quatre de vuit. El “carro gros” no ha plantejat problemes, però sí que ha estat una nova alegria per a la colla, que estrenava un segon de tan sols 15 anys. Un pilar de sis també treballat i quatre pilars de quatre han tancat la diada dels vermells.

 

Els Castellers de Barcelona, davant de l'Ajuntament de Vic Foto: Víctor Castelo

 

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, arribaven a la diada després d'una històrica festa major. Els terrassencs han optat per una diada plàcida, on tot i així, han tornat a exhibir el seu estat de gràcia. El tres de nou amb folre ha obert la seva actuació. Els malves han completat el castell sense patir, amb una execució magnífica, i en segona ronda han alçat el cinc de vuit. Novament, una gran execució i calma han protagonitzat un castell que fa una setmana havien alçat un pis més. L'últim castell ha estat la torre de vuit folre, que també han descarregat amb confiança i tranquil·litat. Els Minyons han descartat fer el pilar de sis i han tancat la seva actuació amb un vano de cinc.

Els Sagals d'Osona han estat els menys afortunats. Els vigatans han provat d'entrada el quatre de vuit. El “carro gros” ha pujat amb la rengla de l'esquerra de l'Ajuntament tancada, i l'enxaneta ha baixat quan l'aixecador encara no s'havia col·locat. En ronda de repetició, els osonencs han optat de nou per la mateixa estructura, que ha patit els mateixos símptomes i ha tornat a quedar en intent desmuntat. La sort tampoc els ha somrigut a la segona ronda. Els de la camisa carabassa han optat pel tres de vuit, que ha pujat tancat i ha acabat cedint després de l'aleta i d'uns segons en què semblava resistir. Els Sagals han tancat la seva actuació amb un cinc de set plàcid, un pilar de cinc, i tres pilars de quatre al balcó.
 

Més informació, des del DiariCasteller.cat

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)


Trobada castellera de la festa major de Vic. Foto: Víctor Castelo

Arxivat a